Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Sergio Busquets odlazi iz Barcelone

Nakon 15 godina igranja za seniorsku ekipu Barcelone, čiji je član postao još 2005. u mladim kategorijama, Sergio Busquets napušta klub kao slobodan igrač.

Busquets je upisao 719 nastupa u svim natjecanjima za Barcelonu pri čemu je osvojio impresivni 31 trofej. Španjolsku ligu je osvajao 8 puta, Ligu prvaka 3 puta, a na to je nadodao još 7 kupova Kralja, 7 španjolskih superkupova, 3 UEFA superkupa te 3 klupska svjetska prvenstva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Karijeru bi trebao nastaviti u nekom od klubova Saudijske Arabije, a klub želi napustiti s još jednim trofejom za kraj, onim La Lige. Klub se danas emotivnom objavom oprostio od igrača.

Neupitan je značaj Busquetsa za Barcelonu od tog trenutka kada je zaigrao u prvoj momčadi pa do sada, međutim svatko će ga iz nogometne javnosti pamtiti po različitim stvarima. Za neke će biti onaj igrač kojeg je Pep Guardiola opisao riječima “kada bih se mogao reinkarnirati kao neki igrač, htio bih da to bude Busquets”, dok će za druge biti onaj koji je ležao na travnjaku simulirajući ozlijedu, samo da bi virio kroz prste ruku tko ga gleda i što se događa.

Bilo kako bilo, Busquets je obilježio jedan od najuspješnijih perioda u povijesti Barcelone te će mu klub zasigurno odati počast na svemu učinjenom.

Komentari

Povezano