Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Serie A otvorena s dva uzbudljiva remija, Pongračić isključen

Na dva susreta otvaranja ovosezonskog natjecanja u talijanskoj Serie A nismo vidjeli da je iti jedna momčad upisala tri boda, ali gledali smo jako dobar nogomet s podosta uzbuđenja.

Na stadionu Luigi Ferraris u Genoi istoimeni je domaćin ugostio branitelje naslova, nogometaše milanskog Intera, a nakon sjajnog susreta domaćini su u samoj završnici stigao do izjednačenja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Domaćini su u vodstvo stigli u 20. minuti, kada je nakon jedne krive procjene leta lopte gostujućeg vratara Yanna Sommera, branič Genoe Alessandro Vogliacco pospremio loptu u praznu mrežu za njegov prvi ikad pogodak u profesionalnom nogometu. Radost domaćih navijača ipak nije jako dugo trajala, točnije tek 10 minuta kada je Marcus Thuram sjajnim udarcem glavom nakon centaršuta Mattea Darmiana svladao Pierluigija Gollinija za 1:1.

Do kraja prvog poluvremena Interu je nakon VAR intervencije poništen dosuđeni jedanaesterac, dok im je početkom nastavka poništen i pogodak zbog zaleđa, u oba slučaja apsolutno opravdano. To međutim Nerazzure nije pokolebalo, pa su s boljom igrom do pogotka za 2:1 stigli u 82. minuti nakon prekrasne akcije koju je na koncu svojim drugim večerašnjim pogotkom završio Thuram. Ipak, tu uzbuđenjima nije bilo kraja, te je Genoi nakon dodatnog pregleda VAR sobe i glavnog suca dosuđen jedanaesterac u 93. minuti, nakon što je u svom kaznenom prostoru rukom igrao Yann Bisseck. Odgovornost je preuzeo Junior Messias, kojem kazneni udarac brani Sommer, ali lopta mu se vraća te iskusni Brazilac posprema istu u neobranjeni dio mreže za 2:2.

Bio je to i konačan rezultat ovoga susreta, u kojem je kapetan domaćina Milan Badelj odigrao sjajnih 86 minuta za Genou, ubilježivši 81% točnosti dodavanja, dva ključna dodavanja, tri od pet točnih dugih lopti te nekoliko jako korisnih obrambenih akcija te je osim dvostrukog strijelca Thurama bio najbolji igrač ovoga susreta.

U drugom susretu Parma je na svome stadionu Ennio Tardini u svome povratničkom nastupu u Serie A povela protiv Fiorentine u 22. minuti sjajnim udarcem rumunjskog reprezentativca Dennisa Mana lijevom nogom s desne okomite linije šesnaesterca. S gotovo iste pozicije, ali iz slobodnog udarca, Viole su stigle do izjednačenja u 75. minuti, a strijelac je ovog sjajnog pogotka bio Cristiano Biraghi.

Tih 1:1 bio je i konačan rezultat ovog dvoboja, kojeg su gosti završili s igračem manje budući da je naš reprezentativni stoper Marin Pongračić opravdano zaradio drugi žuti karton u 83. minuti. Josip Brekalo nije ulazio u igru kod Fiorentine.

Komentari

Povezano