Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Emocionalna subota u Serie A

Serie A se bliži kraju, a danas smo vidjeli nekoliko srazova koji su odlučivali tko će u europska natjecanja, a tko u zonu ispadanja u Serie B. Odigrane su 4 utakmice, u 15 sati Torino-Spezia, a potom su na teren izašli Salernitana-Udinese. Te Fiorentina-Roma, i na kraju Inter-Atalanta.

Ligurcima je do sada svaka utakmica bila odlučujuća za mogućnost ostanka u Serie A, no danas im se na putu našao izvanredni Torino i Nikola Vlašić. Dapače, Jurićevi su izabranici svladali Speziju s uvjerljivih 4:0. Autori golova bili su Wiśniewski, Ricci, Ilić i Karamoh. Nikola Vlašić servirao je 2 asistencije, te je bio jedan od najboljih na terenu. U drugoj utakmici u15 sati vidjeli smo utakmicu punu emocija, Salernitana i Udinese sastali su se u Salernu. Obje momčadi sada imaju malo toga za tražiti od ovog prvenstva, jer su se već osigurale mjesto u Serie A za sezonu 2023/24 . Utakmica je završila rezultatom 3:2 za domaćine, koji su pobjednički pogodak postigali u posljednjim sekundama, golom bivšeg igrača Udinesea, Troost-Ekonga. Ostale pogotke zabili su Kastanos i uobičajeni Antonio Candreva. Dok su za Udinese zabili naknadno isključeni Zeegelaar i bivši HNL-ovac Ilija Nestorovski.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 18 sati na Franchiju u Firenci sastala su se dva finalista europskih natjecanja, Fiorentina i Roma. Obje momčadi su napravile brojne zamjene, ostavljajući nekoliko igrača na klupi koji su obično starteri. Roma prije svih, s obzirom na finale Europske lige protiv Seville u srijedu. Mourinhova momčad odigrala je odlično prvo poluvrijeme, ali je uspjela zabiti samo jednom. Na dobru akciju Belottija, Solbakken je potom pronašao Stephana El Shaarawyja koji pogađa za 1:0. U drugom poluvremenu obje momčadi su malo stvarale i činilo se da će utakmica završiti laganom pobjedom Rome. Ali u posljednjim minutama, Fiorentina uspijeva postići 2 gola, vrlo slična jedan drugome. Prvi je zabio Luka Jović, a drugi Jonathan Ikoné. Nade za ulazak u Ligu prvaka preko prvenstva završile su na ovaj način za Romu, koja sada za Milanom zaostaje 4 boda, a ima još samo jednu utakmicu. No zna se da je za nekoliko dana utakmica vrijedna cijele sezone za Giallorosse, manje-više slično rezoniranje Fiorentine koju za desetak dana čeka finale Konferencijske lige protiv West Hama.

Talijanski program zaključio je na San Siru tim koji je u ovom trenutku u najboljoj formi u Serie A, a to je Inter, koji je igrao protiv Atalante. Inzaghijev tim je odmah htio riješiti utakmicu. I u prve 3 minute zabio je 2 gola! Prvi gol je postigao Romelu Lukaku koji je dobro napao dubinu da bi potom driblingom prošao pored Sportiella i pospremio loptu u prazan gol. U sljedećoj akciji stiže 2:0, još jedna jaka akcija Neroazzurra, koji su prije toga dva puta poveli Di Marca da puca, zatim je lopta došla do Nicole Barelle, koji je uspio postići prekrasan gol, udarcem ispod prečke. Inter bi postigao 3:0 u trećoj akciji, ali samo je ofsajd Çalhanoğlua spriječio Atalantin tehnički nokaut. Momčad iz Bergama polako se razigravala i stvarala prilike, a najsenzacionalniju s Koopmeinersom na asistenciju Højlunda. U posljednjim minutama prvog poluvremena nogometaši Gasperinija mogli su i do pogotka za 2:1, kada je u izvođenju kornera lopta završila kod Marija Pašalića koji je loptu poslao u gornji kut.

U drugom dijelu svjedočili smo klasičnoj Interovoj kontroli rezultata. Nije slučajno što je Inzaghijeva momčad pogodila u kontranapadu, zahvaljujući lijepoj okomitosti Lukakua koji je pronašao Marcela Brozovića. Hrvatski reprezentativac je tada poslužio Lautara Martíneza koji je zabio svoj 21. pogodak u Serie A. A uz Haalanda, Lewandowskog i Mbappéa jedini je koji je u posljednje dvije sezone zabio najmanje 20 golova u dva uzastopna prvenstva. Luis Muriel je zatim smanjio zaostatak nekoliko minuta do kraja, prekrasnim završnim udarcem izvana. No utakmica je završila rezultatom 3:2. Inter je tako osigurao nastup u idućoj Ligi prvaka, dok je Atalanta ovim porazom sigurna da se više ne može pridružiti Interu. No, morat će se “zadovoljiti” ili Konferencijskom ili Europskom ligom, ovisno o tome kako prođe posljednja utakmica.

Komentari

Povezano