Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Šestoligaš izbacio Ipswich iz FA kupa

Šestoligaš Maidstonea napravio je ogromnu senzaciju izbacivši drugoplasiranu momčad druge lige Ipswich iz FA kupa. Na Ipswichevom Portman Roadu su slavili 2:1 i tako upisali najveću pobjedu u povijesti kluba.

Ipswich je dominirao kroz prvih 45 minuta u kojima su upitila čak 18 udaraca. No, Maidstone se disciplinirano branio i dočekao kontru nakon kornera u 43. minuti. Kontra je izvedena savršeno, a elegenatnom završnicom ju je dovršio Lamar Reynolds.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Domaćini su uspjeli izjednačiti u 56. minuti. Obrana Maidstonea je popustila pod silnim pritiskom što je iskoristio Jeremy Sarmiento. Činilo se kako je to gol koji će okrenuti susret u smjeru Ipswicha.

No, junaci iz Maidstonea su imali drugačije planove. Reynolds je u 66. minuti uzeo loptu na sredini terena te je uposlio Sama Cornea koji iz drugog udarca gostiju zabija drugi pogodak za veliku pobjedu.

Ipswich je pritiskao do kraja susreta te su skupili nestvarnih 36 udaraca. To im nije bilo dovoljno te su mogli samo čestitati protivnicima.

Klub osnovan 1992. je u prošlom kolu prvi puta u svojoj povijesti izborio četvrtu rundu FA kupa, a sada su dodatno popravili najveći uspjeh u povijesti kluba pobjedom protiv Ipswicha koji se bori za Premier ligu. Postali su prvi šestoligaš koji je izborio petu rundu FA kupa nakon Blyth Spartansa u sezoni 1977./1978.

Komentari

Povezano