Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Sesvete velikim preokretom do naslova prvaka 2. NL

Zavjesu na sezonu hrvatskog klupskog nogometa spustili su utakmicom za naslov prvaka 2. NL Zrinjski Jurjevac i Sesvete. Uoči susreta Zrinjski je imao 63 boda, a Sesvete 62 i bilo je jasno da Sesvete trebaju pobjedu ukoliko žele izbjeći dodatne kvalifikacije za 1. NL gdje čeka Kustošija pod vodstvom Samira Toplaka. Sesvete su uspjele u tome odličnim drugim dijelom u kojem su s igračem manje preokrenuli zaostatak i tako osvojile naslov prvaka, dok će Zrinjski iz Jurjevca promociju u viši rang tražiti protiv Kustošije.

Sesvete su u susret ušle tražeći pobjedu te su prvi put zaprijetili u 5. minuti. Tada je Marin Stanić fantastično obranio udarac Ivana Abramovića nakon kornera i tako spasio svoju momčad od odlaska u rani rezultatski zaostatak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prva prilika za domaćine došla je u 32. minuti. Ivan Jajalo je dobro pucao iz slobodnog udarca s 20-ak metara, a njegov udarac je obranio Nikola Ilinčić.

U 37. minuti Zrinjski Jurjevac dobija priliku iz kaznenog udarca doći u vodstvo nakon što je Patrik Kolarić procijenio da u startu Dominik Šuarta ima materijala za najstrožu kaznu. Siguran izvođač bio je Mario Tadić koji dovodi Zrinjski u veliku prednost. Sesvetama su nakon tog pogotka bila potrebna dva gola kako bi zasjeli na prvo mjesto.

Do kraja poluvremena Sesvete su ostale s igračem manje. Nakon novog starta Šuarta sudac Kolarić je pokazao drugi žuti karton te je zadatak Sesveta postao utoliko teži.

Kao i u prvom dijelu, prvu veliku priliku u nastavku imali su gosti. Mateo Topić je ostao nečuvan u kaznenom prostoru, ali je njegov udarac prvo obranio Stanić, a odbijanac je Topić poslao visoko iznad gola.

Sesvete nadu vraćaju u 66. minuti. Marko Guja je oduzeo loptu Petru Ragužu i dovukao ju u kazneni prostor. Guja potom vanjskom pronalazi Frana Čuljka koji iz blizine zakucava loptu u mrežu za 1:1.

Veliki preokret Sesvete su kompletirale u 79. minuti. Lopta se nakon kornera izodbijala do Nine Vukasovića koji je uspio ugurati loptu u gol za delirij gostiju i gostujuće klupe koja je kompletna uletila u teren.

Zrinjski je nakon toga pritisnuo, ali nisu uspjeli pronaći rješenje za dupli blok Sesveta. Sesvete su izdržale i osvojile naslov premijerne sezone 2. NL

Komentari

Povezano