Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Sevilla nakon ruleta jedanaesteraca pobjednik Europske lige

U prvom od tri europska finala u Budimpešti su se pred 67 tisuća navijača u finalu Europske lige sastali su se Sevilla i Roma. Prije utakmice Sevilla je bila 6/6 u finalima Europske lige, a José Mourinho nikad nije izgubio u europskom finalu. Bilo je jasno da će jedna od tih statistika biti upropaštena. Nakon jedne nervozne utakmice pobjednik je poslije ruleta jedanaesteraca bila Sevilla koja nije promašivala, dok su igrači Rome promašili dva puta.

Prvu veliku priliku na utakmici imala je momčad iz glavnog grada Italije. Zeki Çelik je lijepo prošao po krilu i poslao loptu u sredinu za samog Leonarda Spinazzolu. On kao da se prepao sjajne prilike pa upućuje slab udarac koji je išao ravno u vratara Seville Bonoa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Utakmica je nakon toga postala isprekidana što se prekinulo u 35. minuti kada je Roma povela. Gianluca Mancini je oduzeo loptu Ivanu Rakitiću i uposlio Paula Dybalu. Dybala se za razliku od Spinazzole nije prepao prilike i Roma je povela.

Najbolje prilike za Sevillu došle su pred kraj poluvremena. U 43. minuti Rakitić je izveo korner, a nečuvan u sredini je ostao Fernando čiji udarac odlazi preko gola. U šestoj minuti sudačke nadoknade Rakitić je odlično opalio s 25 metara i zatresao stativu tako da se na predah otišlo s minimalnim vodstvom Rome.

Sevilla je bolje ušla u drugi dio i u 55. minuti izjednačila. Jesús Navas je poslao loptu u sredinu gdje je Mancini nespretno reagirao i poslao loptu u svoju mrežu za 1:1. Tako je Mancini nakon odlične asistencije iz prvog dijela upisao autogol.

Roma je bila jako blizu novog vodstva u 67. minuti. Pellegrini je izveo slobodni udarac nakon čega je u kaznenom prostoru nastala ogromna gužva. Na kraju je lopta došla do Rogera Ibañeza koji iz savršene pozicije jako loše zahvaća loptu koja odlazi pored gola.

U 76. minuti sudac Anthony Taylor je nakon starta Ibaneza nad Lucasom Ocamposom pokazao na bijelu točku. Ipak, javio se VAR koji je pozvao Taylora da još jednom pogleda nakon čega je utvrđeno da nema materijala za najstrožu kaznu.

Najbolju priliku za pobjedu Roma je propustila u 83. minuti. Andrea Belotti je nakon centaršuta iz slobodnog udarca ostao sam, ali je njegov udarac otišao pored gola.

Do kraja susreta više nije bilo uzbuđenja te je susret otišao u produžetke. Treće je ovo finale Europske lige u nizu koje je otišlo u produžetke.

U prvom produžetku nije bilo previše prilika. Obje ekipe su smanjile rizik te su više pazile na to da ne prime pogodak, nego da ga zabiju. Slična priča je bila i u drugom produžetku pa se tako o pobjedniku odlučivalo ruletom jedanaesteraca.

Tamo je prvi promašio Gianluca Mancini koji je tako dao Sevilli prednost. Nakon toga je siguran bio naš Rakitić, a za Romu je promašio i Ibanez. Prvu meč loptu za Španjolce iskoristio je Gonzalo Montiel čiji je udarac donio Sevilli još jednu Europsku ligu.

Komentari

Povezano