Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Sevilla odabrala zamjenu za Mendilibara

Nakon lošeg starta u sezonu koji je rezultirao otkazom treneru Joséu Luisu Mendilibaru, izgleda kako su čelnici Seville pronašli njegovog zamjenika. Izbor je pao na Urugvajca Diega Alonsa koji je trenutno u završnoj fazi pregovara o preuzimanju klupe anadaluškog kluba.

Alonso je bez kluba od kraja 2022. godine, gdje je vodio reprezentaciju Urugvaja na Svjetskom prvenstvu u Kataru. Nakon što nije uspio osigurati prolazak grupe u kojoj je Urugvaj bio smješten s Portugalom, Južnom Korejom i Ganom, dao je otkaz te najavio kako se želi vratiti klupskom nogometu. Celeste je vodio u tek 12 utakmica u kojima je upisao osam pobjeda, te po dva remija i poraza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Biti će ovo Alonsu i prva trenerska epizoda u Europi, nakon što je vodio isključivo američke klubove. Bili su to redom urugvajski klubovi Bella Vista, Guaraní, Peñarol, zatim paragvajska Olimpia, meksički Pachuca i Monterrey, te konačno američki Inter Miami. Od trofeja se može podičiti s osvajanjem Clausure 2016. s Pachucom, kao i titulom prvaka Sjeverne Amerike s istim klubom godinu dana kasnije. S Monterreyjem je također osvojio CONCACAF Ligu prvaka, a bilo je to 2019. godine.

Ipak, španjolski mu teritorij i klupski nogomet ne bi trebao biti nepoznat, jer u doba igračke karijere nekoliko je godina proveo na Iberijskom poluotoku igrajući za Valenciju, Atlético Madrid, Racing Santander, Málagu i Murciju. Poglavito se ističe epizoda u Madridu, gdje je u sezoni 2001./02. bio najbolji strijelac druge španjolske lige te ključan igrač u osvajanju Segunde i povratku Atlétija u najviši razred španjolskog nogometa.

Tablice omogućuje Sofascore
Komentari

Povezano