Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Real preokretom protiv Seville do pobjede

Jedinu subotnju utakmicu španjolske La Lige odigrali su na Ramón Sánchez Pizjuánu Sevilla i Real Madrid. Sevilla se odličnom formom u 2023. u potpunosti uključila u borbu za Europu, dok Real zadnjih par kola samo odrađuje posao s obzirom da ne igraju više ni za što. U zanimljivoj utakmici, Real Madrid je s dva gola Rodryga pobijedio 2:1.

Krenulo je idealno za domaćine koji su poveli već u 3. minuti. Rafa Mir je primio loptu na rubu kaznenog prostora i odličnim udarcem probio Thibaut Courtoisa na golu. Španjolcu je to peti pogodak ove sezone.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Real se u igru vratio sjajnim golom Rodryga u 29. minuti. Brazilac je izveo slobodni udarac s 27 metara i neobranjivo pogodio pored nemoćnog Bonoa. Rodrygu je to osmi gol ove sezone na što je nadodao osam asistencija.

Najbolju priliku za povratak u vodstvo Sevilla je propustila pred sam kraj poluvremena. Tada je Erik Lamela ostao nečuvan u kaznenom prostoru, ali njegov udarac iz blizine je otišao preko gola pa se na predah otišlo s 1:1.

Već u petoj minuti nastavka Rafa Mir je imao odličnu priliku za svoj drugi pogodak na utakmici. Ipak, njegov udarac iz neposredne blizine je otišao malo pored gola te je propala nova prilika Seville za vodstvo.

U 69. minuti Rodrygo svojim drugim golom dovodi Real u vodstvo. On je nakon kontre dočekao loptu Tonija Kroosa na rubu kaznenog prostora i lijepo pogodio za 2:1 gostiju.

Sedam minuta prije kraja Sevilla je ostala s igračem manje. Nakon krvničkog starta Marcosa Acune jedina opcija za suca je bila izravni crveni karton.

Do kraja susreta više nije bilo uzbuđenja i Real je uspio iščupati pobjedu na teškom gostovanju. S ovom pobjedom Real je napravio veliki korak prema drugom mjestu dok je Sevilli ovim porazom jedina nada za igranje europskih natjecanja iduće sezone ostalo finale Europske lige s Romom.

Komentari

Povezano