Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Sevilla uručila otkaz treneru Sampaoliju

Sevilla, u kojoj jednu od glavnih uloga i dalje ima naš Ivan Rakitić, prolazi kroz jednu od najgorih sezona u novijoj povijesti. Nedavni rezultati su nagnali klub da uruči otkaz Jorgeu Sampaoliju što znači da će u ovoj sezoni promijeniti čak 3 trenera.

Klub koji nas je navikao na borbu za naslov Europa lige te lov na 3. ili 4. mjesto u španjolskoj La Ligi je trenutno na 14. mjestu lige, a od zone ispadanja je udaljen za samo 2 boda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I dok u Europa ligi i ove sezone igraju solidno, ligaški rezultati su uistinu zabrinjavajući. Nedavno su gubili od Getafea i Osasune, dok im je Atletico Madrid zabio čak 6 golova. S 42 primljena gola, Sevilla je 3. najgora obrana lige.

Iako se radi o momčadi s trećim najvećim posjedom, Sampaolijev spor i konzervativan pristup je ubio Sevillinu kreaciju. Niti jedan igrač nije zabio više od 5 golova, a većina opasnih šansi koje Sevilla kreira dolazi nakon odbijenih udaraca. Odlaske Koundea, Diega Carlosa i Ocamposa klub nije uspio nadoknaditi, dok su novi igrači u klubu potpuno van forme. Razlog tome može biti i česta promjena formacije i njihovih uloga kako pod bivšim trenerom Lopeteguijem, tako i sada pod Sampaolijem.

Sevilla će sezonu nastaviti s trećim trenerom koji će morati zaustaviti potencijalnu katastrofu, odnosno ispadanje iz lige. Novi trofej Europa lige bi doduše ublažio ligaške probleme.

Komentari

Povezano