Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Shawn-D Thompson i Jasmine Moore pobijedili u skoku u dalj na Trgu bana Jelačića

Američka atletičarka Jasmine Moore i Jamajčanski skakač u dalj Shawn-D Thompson slavili su na Zagreb City Challengeu, natjecanju u skoku u dalj održanom na Trgu bana Jelačića u Zagrebu čime je svečano otvoreno 74. izdanje međunarodnog atletskog mitinga, Boris Hanžeković memorijala u Zagrebu.

Thompson je pobijedio skokom od 7,99 metara, istu udaljenost koju je postigao i drugoplasirani Uzbekistanac Anvar Anvarov. Budući da su oba natjecatelja imala identične rezultate i u drugom najboljem skoku, o pobjedniku je odlučivao treći pokušaj, u kojem je Thompson bio uspješniji za osam centimetara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Treće je mjesto osvojio novi svjetski juniorski prvak Roko Farkaš s rezultatom od 7.90 metara. Filip Pravdica, hrvatski rekorder i petoplasirani s nedavnih Olimpijskih igara u Parizu, te prošlogodišnji pobjednik natjecanja u Zagrebu, završio je na petom mjestu s rezultatom od 7,79 metara. Treći hrvatski predstavnik, Marko Čeko, osvojio je šesto mjesto s preskočenih 7,77 metara.

Na Trgu je nastupila i svjetska juniorska prvakinja u sedmoboju, Varaždinka Jana Koščak, koja je doskočila na 6,00 metara što joj je bilo dovoljno za osmo mjesto. U subotu će kod zagrebačkih fontana biti održan 10. Memorijal Ivana Ivančića za bacače kugle, dok će se glavni dio mitinga održati u nedjelju na stadionu Mladosti uz Savu.

Komentari

Povezano