Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Shorter odveo Splićane do još jedne pobjede nad beogradskom momčadi

Nakon što su prije dva tjedna na parketu svojih Gripa svladali Crvenu zvezdu, košarkaši Splita u današnjem su susretu 5. kola ABA Lige upisali pobjedu nad Megom MIS, još jednim sastavom iz Beograda.

Osim početnih 2:0 i 4:2 za Megu, bio je to susret u kojem je Split vodio od početka do kraja. Prvo poluvrijeme proteklo je u znaku Shannona Shortera, koji je u tom razdoblju ubacio 15 poena za Splićane, što im je uz par solidnih napadačkih dionica nekoliko ostalih igrača bilo dovoljno za vodstvo 48:40. Sličnu košarku gledali smo i u nastavku, a tricom Antonija Jordana domaćini su u 28. minuti stigli i do najvećih +15 (70:55). Ipak, nakon minute odmora gosti su se malo trgnuli, ali nedovoljno da bi razliku smanjili na jednu znamenku u idućih pet i pol minuta. Ipak, veće opasnosti po pobjedu Žutih do kraja susreta nije bilo te igrači trenera Slavena Rimca na kraju slave sa 90:80.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Shorter je susret završio s 22 poena, osam skokova i pet asistencija uz sjajnih 67% šuta iz igre, David Škara dodao je 19 poena i devet skokova, dok je za goste 19 poena ubacio Kosta Kondić, a jedan manje uz čak 17 skokova upisao je Bogoljub Marković.

Standings provided by Sofascore
Komentari

Povezano