Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Shorter simultankom odveo Split do pobjede

Čast otvoriti 10. kolo FAVBET Premijer Lige pripao je košarkašima Splita i Zaboka, koji su se u petak navečer susreli na Gripama, a do pobjede je domaćine odveo sjajni Amerikanac Shannon Shorter.

Vrlo dobro su košarkaši Zaboka izgledali na terenu u prvih 13 minuta susreta, u nekoliko navrata na semaforu je svijetlilo njihovo vodstvo, ali tada Žuti dodaju malo gasa na oba kraja terena i preuzimaju vodstvo, da bi polaganjem Krešimira Ljubičića okončali prvo poluvrijeme rezultatom 45:34, što je bilo njihovo prvo dvoznamenkasto vodstvo na utakmici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gosti otvaraju drugo poluvrijeme s pet uzastopnih poena, da bi s jednako toliko uzvratio domaći centar Ljubičić, a nadovezao se Shorter ubacivši sljedećih devet domaćih koševa za 59:48 u 29. minuti. Nisu se gosti predavali, pa su do ulaska u posljednju četvrtinu zaostatak vratili na aktivnih -8 (62:54) te su se aktivno u susretu držali do četiri minute prije kraja kada je Dino Cinac položio za 77:69. Do konca susreta gosti su ubacili tek tri poena, dok su Splićani ostali pribrani s linije slobodnih bacanja i na koncu stigli do pobjede 87:72.

Sjajni Shorter susret je završio s 32 poena, 11 skokova i sedam asistencija, a dobro je svoju minutažu iskoristio Ante Perkušić upisavši 16 poena. Za Zabok je 26 koševa ubacio Antonio Sikirić, a 22 je dodao Cinac uz 12 skokova.

Komentari

Povezano