Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Šibenik bez problema svladao Jarun i ostao vodeći

Nogometaši Jaruna i Šibenika su utakmicom na stadionu Ivan Laljak Ivić zatvorili 11. kolo SuperSport Prve NL. “Narančasti” su golovima u drugom poluvremenu slavili rezultatom 3:0 kojim su ostali na prvom mjestu ljestvice.

Nakon prvog poluvremena bez pogodaka, Šibenik je poveo već u šestoj minuti nastavka. Tijekom trajanja akcije je vratar Jarun Luka Savatović imao veliku obranu, no u nastavku Josip Majić prizemnim ubačajem s desne strane kaznenog prostora pronalazi Ivana Božića koji krasnim udarcem petom zabija za vodstvo gostiju. Bio je to njegov četvrti pogodak ove sezone.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

12 minuta kasnije, Majić upisuje drugu asistenciju. Ivan Cvijanović mu je dodao loptu s lijevog krila u sredinu terena, a ovaj prosljeđuje za Carlos Torresa koji se okružen dvojicom braniča odlučuje na udarac špicom kojim povećava vodstvo na 2:0. Kolumbijac se svojim sedmim prvenstvenim pogotkom izjednačio na prvom mjestu ljestvice strijelaca s Dominikom Doganom, Torlesom Knollom i Zinedinom Mustedanagićem.

2:0 je na semaforu stajalo sve do prve minute sudačke nadoknade kada je Roko Brajković prekrasno pogodio s ruba kaznenog prostora te se tih 3:0 na kraju pokazalo i konačnim rezultatom utakmice nakon kojeg je Šibenik prekinuo niz od četiri gostovanja bez pobjede. Pobjeda je bila zaslužena, a o stanju na terenu dovoljno govori i sama bazična statistika od ukupno 19 udaraca Šibenčana od kojih je 10 išlo u okvir gola vratara Jaruna u odnosu na ukupno četiri udarca Jaruna i jednog koji je išao u okvir gola vratara Šibenika.

Što se ostalih rezultata kola tiče, izdvajamo još jednu minimalnu gostujuću pobjedu koju su ostvarili nogometaši Zrinskog kod Dubrave od 1:0 pa su tako Zrinski i Šibenik izjednačeni na čelu ljestvice s 23 boda. Uz Šibenčane su i još dva dalmatinska kluba došla do sva tri boda. Dugopolje je Cibaliju kući poslalo s četiri pogotka u mreži, dok su nogometaši Croatije iz Zmijavaca ostvarili svoju prvu ovosezonsku pobjedu svladavši Orijent s čak 6:2.

Nakon prve pobjede Zmijavčana, nova ekipa na začelju Prve NL je BSK Bijelo Brdo koje je na gostovanju kod Sesveta poraženo s 2:0. Sesvećani su tako nastavili svoj niz od šest uzastopnih utakmica bez poraza nakon što su sezonu otvorili s pet utakmica bez pobjede.

Za maksimalan učinak Dalmacije je nedostajala pobjeda Solina koji je imao sva tri boda u džepu kod Vukovara 1991 sve do 87. minute kada je Zinedin Mustedanagić postavio konačnih 2:2.

Komentari

Povezano