Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Šibenik pobijedio Slaven Belupo i zasjeo na čelo ljestvice

Drugo kolo SuperSport HNL-a susretom na Šubićevcu otvorili su domaćin Šibenik i Slaven Belupo. Farmaceuti su bili u lovu na prve bodove prvenstva nakon prošlotjednog poraza na Poljudu, dok su Šibenčani htjeli nadograditi veliki trobod iz Opus Arene.

Mario Carević momčad je opet postavio u formaciji s trojicom u zadnjoj liniji. Štoviše, bila je to identična postava koja je pobijedila Osijeka, a na domaćoj pojavila se i posljednja ovoljetna prinova Marin Prekodravac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gosti su bili bez usluga Luke Lučića koji je zaradio crveni karton. Za razliku od dvoboja s Hajdukom, Slaven je istrčao s četvoricom u zadnjoj liniji. U istoj nije bilo ni Bujara Pllane koji je ranije ovog dana potpisao za poljskog prvoligaša Lechiju iz Gdańska.

Poziciju lijevog beka zauzeo je mladi Zvonimir Katalinić koji je nakon profesionalnog debija krajem prošle sezone protiv Rijeke sada upisao i prvi start u seniorskom nogometu. Prvi nastup od prve minute, ali u dresu koprivničkog prvoligaša upisao je i Dominik Martinović, a nekadašnji omladinac Stuttgarta i Bayerna susret je započeo na desnom krilu.

Susret je počeo zanimljivim nadmetanjem, a nakon nekoliko umjereno opasnijih napada gostiju, Šibenik je iz prve ozbiljne akcije stigao do vodstva! Istekom 12. minuti Toni Kolega sjajno je prevario dva svoja čuvara i izborio slobodni udarac na samom lijevom uglu gostujućeg kaznenog prostora. Loptu je oštro i nisko ubacio Josip Majić i jednostavno na bližoj stativi pogodio u nogu Ivana Santinija koji iskusno posprema loptu u mrežu za 1:0.

Bio je to zadarskom napadaču prvi gol nakon skoro 11 mjeseci, te prvi ligaški zgoditak nakon više od dvije godine čekanja. Zadnji je put tresao mrežu 17. rujna prošle godine kada je u drugom kolu Švicarskog kupa u dresu Züricha zabio Tuggenu. Zadnji pogodak u HNL-u zabio je pak u 35. kolu sezone 2020./21. kada je zabio prvi u 3:0 slavlju Osijeka nad – baš Šibenikom.

Izgubili su Farmaceuti konce igre po primljenom pogotku, a deset minuta kasnije rezultiralo je to novim golom u njihovoj mreži. Nije to bila prebrza polukontra, no iskoristili su šibenski igrači loše postavljanje igrača Slavena i obilje praznog prostora koje su im isti pustili.

Stefan Perić iz zadnje je linije izvrsno presjekao linije dodavanjem, a lopta je ubrzo stigla do Majića koji je osvojio dio terena, potom proigrao Ivana Božića. Ovaj je otišao previše ukoso, a njegov niski ubačaj Ivan Čović loše odbija – samo na nogu Majića koji iz blizine ljevicom posprema loptu u praznu mrežu za 2:0.

U drugom je poluvremenu gostujući strateg Ivan Radeljić pokušao prodrmati svoju ekipu ubacivanjem Roberta Murića i povratnika u redova Farmaceuta Ljubana Crepulje. Ipak, prvih je pola sata drugog dijela to bila jalova inicijativa gostiju kojima je domaća momčad prepustila posjed, pritom vješto čuvajući sve prilaze svojim vratima.

Bili su Šibenčani i opasniji u tom periodu igre, ali nisu stigli do novog pogotka, da bi u zadnjih 15-ak minuta počela popuštati koncentracija u obrani domaćina. Imali su igrači Slaven Belupa nekoliko dobrih prilika za zgoditak no sreća i spretnost nisu bili na njihovoj strani.

Šibenik je tako sjajno započeo novu sezonu, osvojivši maksimalnih šest bodova u uvodne dvije utakmice, a pritom su (privremeno?) zauzeli i čelo ljestvice. Osokoljeni će tako na noge Dinamu u sljedećem kolu, dok Slaven Belupo ostaje na nula osvojenih bodova. Prva prilika za promjenom bodovnog stanja stiže im u vidu dolaska Lokomotive u Koprivnicu sljedeće kolo.

Komentari

Povezano