Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Šibenik pobjedom nad Vukovarom započeo put u drugoj ligi

Novu sezonu drugog ranga hrvatskog nogometa, odnosno Supersport 1. NL otvorili su na Šubićevcu Šibenik i Vukovar ’91. Šibenik je prošle sezone ispao iz Supersport HNL-a, dok je Vukovar završio bod iza Rudeša. Stoga je ovo bio najbolji mogući dvoboj za otvaranje nove sezone 1. NL. Šibenik je bio dominantan od početka susreta i s tri gola u drugom dijelu dobio 3:0.

Nije krenulo dobro za Šibenik koji je već u devetoj minuti morao mijenjati. Toni Kolega je ušao umjesto ozlijeđenog Kristijana Pavičića. Pavičić je tako imao najgori mogući start u sezonu ozljedom protiv kluba za kojeg je igrao prošle sezone.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izuzev rane zamjene, na terenu se nije događalo ništa vrijedno spomena. Šibenik je imao posjed i inicijativu, ali nisu to uspjeli pretvarati u konkretne prilike.

Najbolju priliku Šibenik je propustio u 39. minuti. Ivan Cvijanović je ubacio na usamljenog Ivana Božića u kaznenom prostoru. Udarac bivšeg igrača Dinama, Rudeša i Celja je otišao malo pored gola.

Posljednja prijetnja Šibenika došla je pred sami kraj poluvremena. Ivan Roca je poslao bombu s trideset metara, no to je išlo ravno u Ivana Marijanovića. To je bilo više-manje to od prvog dijela koje nije bilo pretjerano zanimljivo za neutralne gledatelje.

Šibenik je odmah zaprijetio na početku drugog dijela. Ponovno je Božić bio u dobroj situaciji, ali je još jednom pucao pored gola.

U 53. minuti Šibenčani propuštaju najbolju priliku na susretu. Tada je Josip Majić odličnim udarcem iz okreta pogodio stativu. Gol je početkom poluvremena definitivno visio u zraku.

Majić je još jednom bio blizu četiri minute kasnije. Njegov udarac s ruba kaznenog prostora je fantastično obranio Marijanović.

Samo minutu kasnije prijeti i Vukovar. Valentin Jara je ubačajem pronašao Törlesa Knölla koji glavom puca pored gola.

Šibenik dolazi u zasluženo vodstvo u 65. minuti. Udarac Ikera Poza pogodio je Tina Jukića u ruku te je sudac Erceg pokazao na bijelu točku. Siguran izvođač bio je Majić koji se nakon dva promašaja napokon upisao u strijelce.

Dvije minute kasnije na semaforu je 2:0 za Šibenik. Pozo je poslao fantastičnu loptu za Carlosa Torresa koji prelijepim lobom preko Marijanovića udvostručuje vodstvo Šibenika.

Točku na i postavio je Roca u 85. minuti. Slobodni udarac s 20-ak metara se odbio od živog zida i prevario Marijanovića za treći gol Šibenčana.

Do kraja utakmice nije bilo uzbuđenja i Šibenik je mirno priveo utakmicu kraju. Bila je to zaslužena pobjeda Šibenika koji je potvrdio kandidaturu za ekspresni pogodak u Supersport HNL.

Komentari

Povezano