Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Šibenik predstavio projekt novog stadiona

Pred Šibenikom je ove nedjelje dvoboj protiv Zrinskog iz Jurjevca u kojem će se direktno odlučiti tko će iduće sezone igrati u SuperSport HNL-u. Pored toga, danas su u klupskim prostorijama predstavili projekt novog modernog stadiona na Šubićevcu.

Na konferenciji za medije prisustvovali su vlasnik kluba Željko Karajica, projektantica Angela Vlaić, šibenski gradonačelnik Željko Burić i saborski zastupnik Hrvoje Zekanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Napomenuli su kako se na ovom projektu radilo više od godinu dana, novi stadion bi trebao koštati oko 50 milijuna eura te imati kapacitet od 8000 mjesta, a njegova izgradnja trebala bi započeti kroz pet godina.

Kada smo krenuli prije više od godinu dana, bilo je priče što ćemo i kako, a ovdje nas je bilo manje. Ponosan sam što danas najavljujemo idući korak. Ni ovoga u čemu smo sad, ovih prostorija, prošle godine nije bilo. Imamo ovaj vikend odraditi neke nove zadatke, ali projekt koji danas predstavljamo počeli smo par mjeseci nakon što smo preuzeli klub.

Tad nije bilo jasno hoćemo li se vratiti u ligu, ali ovakvi projekti su dugoročni. Želimo u Šibeniku nešto napraviti, nešto što će imati jačinu za budućnost. Danas predstavljamo stadion na Šubićevcu. Imao bi 8000 ljudi, bio bi na europskoj razini. Bio bi to vrh nogometa u Hrvatskoj, ali služio bi i za europska natjecanja.

Dao bi nam viziju i za podmladak. Pioniri i juniori gledaju što se događa i oni bi za pet-šest godina trebali igrati u ovim okolnostima. Oko mene su puno važniji ljudi od mene, koji će to podržati.

Željko Karajica
Komentari

Povezano