Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Šibenik preokretom svladao Cibaliju

Utakmicom između Cibalije i Šibenika nastavljeno je posljednje ovogodišnje kolo Supersport 1. NL. Šibenik je uoči ovog susreta zaostajao pet bodova za vodećim Zrinskim te su morali ići na pobjedu. Cibalia se pak, prošlotjednom pobjedom nad Solinom odvojila od dna ljestvice te im nije gorilo pod nogama. U uzbudljivoj utakmici Šibenik je preokretom došao do tek treće pobjede u Vinkovcima. Završilo je 3:1 za Šibenčane.

Prvih pola sata obilježili su promašaji Šibenika. Već u prvoj minuti Ivan Cvijanović je zaprijetio nakon ubačaja s desne strane, ali obranio je Filip Kovačević. U 15. minuti Bruno Brajković je odigrao za Stipu Bačelića-Grgića koji se s pet metara nije uspio najbolje snaći pa je poslao loptu preko gola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Seriju promašaja nastavio je Ivan Božić osam minuta kasnije. Njemu je prvi udarac obranio Kovačević, a nakon toga je odbijanac poslao kraj stative. Iz kornera koji je ubrzo uslijedio Kovačević je sjajno obranio udarac Roberta Ćosića.

Kazna za promašaje došla je u 31. minuti. Samer Spahić je poslao savršenu loptu za Karla Miljanića koji je izbjegao zaleđe i prebacuje Antonija Đakovića za vodstvo domaćih. Mogli su Vinkovčani udvostručiti vodstvo pred kraj poluvremena. Nakon brze kontre Leandro Caimanque je pogodio gredu.

Nije dobro krenulo za Cibaliju koja je ostala s igračem manje u 56. minuti. Dominik Jergović je kao zadnji igrač srušio Josipa Majića i zaradio izravni crveni karton.

Samo dvije minute kasnije, Šibenik je iskoristio brojčanu prednost. Toni Kolega je prebacio loptu na drugu stativu gdje je naletio Ivan Cvijanović koji sjajnim udarcem zabija za izjednačenje.

Preokret je kompletiran u 75. minuti. Ponovno je Kolega ubacio s desne strane, a ovoga puta je Božić bio strijelac. S obzirom da je Božić dijete Cibalije, velikog slavlja nije bilo.

Odličnu priliku za rješenje pitanja pobjednika Šibenik je propustio Carlos Torres u 86. minuti. Nakon lijepe akcije Kolumbijac je izbio sam pred vratara, ali je pucao daleko preko gola. Uspio se Torres pet minuta kasnije upisati u strijelce. Ponovno je golu prethodila kontra, a ovoga puta je bio precizan.

Završilo je tako 3:1 za Šibenik koji je došao do važne pobjede prije zimskog odmora. Cibaliju prije hibernacije čeka još jedan susret. U utorak im u sklopu Kupa u goste dolazi drugoplasirana momčad Supersport HNL-a Rijeka.

Komentari

Povezano