Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Šibenik preokretom u nastavku slomio Vukovar i nastavio borbu sa Zrinskim

U 31. kolu SuperSport Prve NL, Šibenik je na Šubićevcu s 2:1 svladao Vukovar 1991. Narančasti su ovom pobjedom stigli do 12. uzastopnog slavlja i ponovno se približili vodećem Zrinskom Osječko na dva boda zaostataka.

Nije dobro krenulo za domaćine, s obzirom na to da su gosti poveli već u 10. minuti susreta. Mario Tadić bio je najviši nakon jednog kornera te glavom pogodio za 0:1 na šibenskom semaforu. Šibenik je uzvratio preko Ivana Božića, no gostujući vratar Ivan Mandić nogom je zaustavio njegov pokušaj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 26. minuti Božić je morao van iz igre zbog ozljede, a njega je zamijenio David Toshevski. Upravo je Makedonac imao najveću prigodu za poravnanje u prvom dijelu, ali još se jednom istakao gostujući vratar Mandić u 44. minuti. Samo minutu kasnije, vidjeli smo jednu spornu situaciju, a upravo su Mandić i Toshevski bili glavni akteri.

Naime, Makedonac je napravio dobar pritisak na Mandića i uzeo mu loptu. Gostujući vratar srušio ga je s leđa i svi su očekivali da će sudac Toni Dadić pokazati na bijelu točku. No, od kaznenog udarca nije bilo ništa, već je suđen prekršaj Makedonca u napadu. Tako se na predah otišlo s 0:1.

Šibenčani su nastavili s boljom igrom i u nastavku susreta, a to ih je nagradilo u 57. minuti dvoboja. Toni Kolega je lijepim, prizemnim udarcem s ruba šesnaesterca zatresao gostujuću mrežu. Potpuni preokret domaćini su režirali u 80. minuti. Makedonac Toshevski primirio je loptu desnom te se lažnjakom izbacio na ljevicu i majstorski pogodio za delirij Funcuta.

Do kraja susreta, momčad Marija Carevića rutinski je održala teško stečenu prednost. U sljedećem kolu Šibenčani dočekuju Dubravu, dok će Vukovar 1991 ugostiti Zrinski Osječko. Sve smo bliže tome da posljednje kolo te okršaj Zrinskog i Šibenika odlučuje o putniku u najviši rang hrvatskog nogometa.

Standings provided by Sofascore
Komentari

Povezano