Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Šibenik svladao Zrinski i osigurao povratak u HNL

Šibenik je novi član Supersport HNL-a. Pred više od pet tisuća gledatelja u Gradskom vrtu su s 2:0 svladali Zrinski i osigurali ekspresan povratak u najviši rang. U utakmici koja je imala tri crvena kartona, kazneni udarac i pregršt tenzija, Šibenik se na kraju bolje snašao.

Već u četvrtoj minuti Šibenik je prvi puta zaprijetio. David Toševski je s desetak metara pokušao glavom, ali je to otišlo ravno u ruke vratara Zrinskog Marina Stanića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zrinski blizu gola dolazi u 20. minuti. Nakon puno odbijanja lopta je došla do Domagoja Stranputa koji s ruba kaznenog prostora puca ravno u Antonija Đakovića.

Ključni trenutak prvog dijela dogodio se u 33. minuti. Petar Korov je s leđa srušio Ivana Cvijanovića, a sudac Jović je pokazao na bijelu točku. Siguran izvođač bio je Toni Majić koji svojim 14. golom ove sezone dovodi Šibenik na vrh ljestvice.

Situacija se za Zrinski dodatno pogoršala do kraja poluvremena. Korov je u kaznenom prostoru simulirao i tako zaradio drugi, isključujući žuti karton. Zrinski je tako uoči posljednjih 45 minuta sezone bio u jako teškoj situaciji.

Šibenik je umalo udvostručio vodstvo u drugoj minuti nastavka. Udarac Carlosa Torresa s ruba kaznenog prostora otišao je malo pored gola.

Uslijedilo je razdoblje bez puno događanja koje je trajalo do 70. minute. Tada se Dominik Dogan našao u dobroj situaciji, no oklijevao je i propustio priliku uputiti udarac.

Rješenje utakmice došlo je sedam minuta kasnije. Ivan Božić je ušao s klupe i prekrasnim golom udvostručio vodstvo Šibenčana. Prevario je Vedrana Dalića i neobranjivo pogodio suprotni kut. Do kraja je Zrinski ostao bez još jednog igrača kada je Mato Stanić dobio izravni crveni karton.

Pred kraj utakmice Jović je podijelio još nekoliko crvenih kartona, između ostalih i igrač Šibenika Kristijan Pavičić. Ostalo je tako 2:0 i Šibenik je s 82 boda osigurao povratak u najviši rang. S obzirom na to da doigravanja između devetog iz HNL-a i drugog iz Prve NL i dalje nema, Zrinski će povijesni ulazak u Supersport HNL morati potražiti iduće sezone.

Komentari

Povezano