Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Šibenik teško stradao od Osijeka, ispadanje sve bliže

Nakon minimalne pobjede Hajduka nad Slaven Belupom, preselili smo se TV-ekranima prema Šibeniku. Tamo je istoimeni domaćin dočekao Osijek, obje momčadi “na krilima” teških poraza u prošlom kolu željne čišćenja okaljanih obraza, ali i obje motivirane borbom za opstanak, odnosno borbom za Europu.

Primoran je bio kemijati Damir Čanadi nakon što je Šibenik potonuo posljednjih tjedana, te iskristalizirana postava nije bila finog sjaja. Na vrata domaćih je drugi put ove sezone stao Antonio Đaković, Kvržić se nakon izleta u vezni red Maksimira vratio na desni bok u sustavu 352, ratni vezni red činili su Soldo, Đorić i Hiroš, start je dočekao i zimsko pojačanje Josip “Đozla” Knežević kao podrška Dolčeku u vrhu napada. Stjepan Tomas tek je minimalno mijenjao sastav Bijelo-plavih, Kristijan Lovrić vratio se na lijevo krilo, dok je ostatak momčadi bio onakav kakav je bio od njegova dolaska na klupu Osječana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Obje su momčadi hitro krenule u susret, željne pogotka koji ih vodi k neophodnim ciljevima, a rano je u vodstvo stigao Osijek. Jednu je dugu loptu Miérez u 3. minuti primirio, odigrao za Lovrića koji se sjurio u kazneni prostor, odigrao povratnu loptu, koju Mina ispred Bukvića nespretno skreće u vlastitu mrežu za 0:1.

Nastavio se žustri tempo utakmice, Osijek tek ponešto povukao nakon stečenog vodstva, no sljedeću su prijetnju opet uputili oni. Nakon što je Lovrić ponovno protutnjao lijevom stranom u 12. minuti, povratna je lopta izbačena do Fiolića koji je upregnuo svoju ljevicu i ciljao dalji Đakovićev kut, no šibenski vratar uz manje poteškoće brani udarac.

Nejasno pozicioniranje Kvržića i Mese na desnom boku Šibenika otvaralo je kolosalne koridore prostora za Lovrića, koji je jedan takav iskoristio u 14. minuti, sjurio se pred Đakovića no loše pucao te omogućio vrataru domaćih da upiše novu obranu. Ipak, pokazalo se kako je Lovrić bio u zaleđu kod proigravanja.

Dočekao je u 19. minuti i Šibenik priliku! Po uzoru na Šibenikovu desnu, rastvorila se Osijekova lijeva strana kao Crveno more pred koje tisućljeće, a sjurio se po tom zrakopraznom prostoru Ivan Dolček, koji je vukao loptu dobrih 50-ak metara, došao do ruba kaznenog prostora i snažno opalio, no ukrotio je loptu Marko Malenica.

Šibenik je do pogotka mogao i u 25. minuti, kada Arai iz druge upućuje ubačaj iz kuta, pronalazi glavu Dolčeka, no ovaj se kretao od gola te nije uspio loptu skrenuti prema mreži. Opet prijete gosti u 37. minuti, kada je Miérez imao kraći solo prodor, otvorio si prostor za udarac i pucao, ali točno po sredini gola gdje je loptu čekao Đaković.

Mijenjao je domaći strateg Čanadi i na poluvremenu, ušli su iskusni Čanađija i poletni Špeljak, no prvih se 15-ak minuta sve svelo na stihijsku inicijativu momaka u narančastom.

Nakon isteka tog vremena je Osijek bio taj koji je stigao do povećanja vodstva! Jurčevićev prodor lijevom stranom u 62. minuti bio je neuspješan, no ničiju je loptu pokupio Lovrić, sjajno s loptom preskočio čuvara, došao iskosa pred Đakovića, ponovno okušao udarac, no opet je samo razbranio domaćeg vratara. Ipak, lopta se vraća do Jurčevića koji odigrava povratnu za Miéreza, a ovaj traljavo pogađa vanjskom, no iz blizine je to bilo dovoljno za 0:2.

I kad je dobar dio hrvatske nogometne javnosti već pripremio cvijeće za “pokojnog” domaćina, u 71. smo minuti dočekali kazneni udarac za njih! Trostruko-sporna-situacija sačinjena je od potencijalnog ofsajda Šibenikova napadača, zatim potencijalnog igranja rukom domaćeg igrača, te konačno pogođene ruke Omerovića igrača nakon ubačaja slijeva. Dugo je potrajala VAR provjera, na koncu je i sam arbitar Bebek morao pregledati druge dvije situacije, te je presudio u korist penala. Loptu je na bijelu točku stavio Osijekov igrač na posudbi u Krešimirovom gradu Amer Hiroš, te mirno poslao loptu u jednu, a Malenicu u drugu stranu za 1:2.

Nije dugo trajao aktivni rezultat! Već u 75. minuti Osijek zabija za povratak vodstva u hendikepu, Bukvić je s desne strane savršeno ubacio, Miérez kretanjem izbjegao ofsajd, a Đaković prekasno izašao na loptu, te Argentinac lako zabija svoj 12. gol sezone za 1:3.

Bio je to definitivni kraj utakmice za Šibenčane, a nastavio je lakoćom prijetiti Osijek, pa je tako dobro pucao s kojih 16-ak metara i Bukvić u 79. minuti, no išlo je to pored gola. A samo minutu kasnije pada još jedan gol u domaćoj mreži. Izuzetno je raspoloženi Kristijan Lovrić dugo držao loptu na lijevoj strani bez ozbiljnog izazova domaćih igrača, sačekao pravovremeni ulazak Darka Nejašmića, kojeg pronalazi lijepim ubacivanjem, a ovaj glavom posprema loptu u malu mrežicu za 1:4.

Mogli su domaći do još jednog utješnog pogotka, jednu je dijagonalu lijepo smirio Hiroš u Osijekovom kaznenom prostoru pred kraj regularnog vremena, lijepo opalio iskosa, no lopta je prohujala pored lijeve Maleničine stative.

Zadnji čavao u domaći lijes zabio je u sudačkom dodatku Josip Špoljarić, koji u srcu kaznenog prostora lijepo prima loptu s lijeve strane, okreće se, i efektno zabija za 1:5. Ipak, asistent Fiolić bio je u debelom zaleđu, pa je vidno osim domaćim nogometašima, i pomoćnom sucu pala koncentracija. VAR provjera opravdano je poništila pogodak, te je završilo s 1:4.

Teško smo od domaćih mogli očekivati više od poraza protiv Osijeka koji je od dolaska novog trenera Tomasa, tek protiv Hajduka izgledao loše. Osijek je sada napravio veliki korak k ljetu u Europi, dok se Šibeniku sada crno piše. Gorici je u sljedeća dva susreta dostatan bod kako bi i matematički potvrdili opstanak u ligi..

Komentari

Povezano