Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Šibenka dobila novog trenera i razigravača

Nakon veoma turbulentne sezone u kojoj su promijenjena tri trenera, nije izboreno razigravanje u FAVBET Premijer Ligi te je upisana tek jedna pobjeda u ABA2 Ligi, u Šibenci su se odlučili snažno udariti temelje momčadi za sljedeću, nadaju se uspiješniju sezonu.

Tako je novi trener Narančastih postao 31-godišnji Zadranin rođen u Rijeci Roko Jurlina. Riječ je o veoma talentiranom stručnjaku koji je dosadašnje iskustvo stekao radeći u mlađim kategorijama Puntamike i Zadra, a seniorsko prvoligaško iskustvo stekao je vodeći Puntamiku u Premijer Ligi u drugom dijelu sezone 2021./2022. s čijim desetkovanim mladim rosterom nije uspio izboriti ostanak. Prošlu sezonu proveo je na klupi Jazine-Arbanasa u Prvoj Ligi te vodeći juniore Zadra. Kao igrač karijeru je završio s tek 19 godina nakon puknuća prednjih križnih ligamenata, a okusio je prvoligaške minute u Zaboku i Križevcima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A dirigentsku palicu na terenu sljedeće će sezone imati Martin Junaković, 30-godišnji Šibenčanin koji se u rodni grad vraća nakon pet sezona izbivanja. Prošlu je proveo u Širokom, gdje je nastupajući u domaćem prvenstvu i ABA2 Ligi bilježio 14.6 poena, 2.8 skokova i 4.9 asistencija po susretu. Ovo će 185 cm visokom razigravaču biti četvrti mandat u dresu Šibenke, a još je u karijeri nastupao za Zadar, Cibonu, Zagreb, Jolly JBS, Kaštelu, slovensku Olimpiju, francuski Boulazac te litvanski Nevezis.

Komentari

Povezano