Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Šibenka dovela Amerikanca, Split centra iz Cibone, Kaštelani produžili ugovore

Zanimljiv je bio kraj radnog tjedna na hrvatskom košarkaškom tržištu, a najaktivniji su bili naši dalmatinski klubovi Ribola-Kaštela, Split i Šibenka.

Potonje će u novoj sezoni s bekovskih pozicija voditi Michael Brown, Amerikanac koji je pet godina proveo na sveučilištu Mount Olive, gdje je posljednje sezone bilježio impresivnih 23.2 poena, 5.0 skokova i 6.7 asistencija po susretu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Visok je 180 centimetara i primarna pozicija mu nije razigravačka, već je na parketu više djelovao kao bek scorer, a kako će se snaći u profesionalnoj košarci s obzirom da dolazi s nerespektabilnog košarkaškog sveučilišta koje je posljednjeg igrača koji se nakon diplomiranja posvetio profesionalnoj košarci dao još daleke 2016. godine, ostaje nam za saznati, a Funcutima se nadati da trener i sportski direktor Damir Milačić, koji inače ima izvrstan nos za američke bekove, nije doveo mačka u vreći.

Split je pak na centarsku poziciju doveo provjereno ime i trenutnog člana reprezentacije Hrvatske Krešimira Ljubičića. Ovaj 210 cm visoki 25-godišnjak prošle je sezone nastupao za Cibonu te u prosjeku bilježio 9.9 poena i 4.0 skoka po susretu. Ponikao u Rudešu, današnjem Dinamu, u Cibonu prelazi s 18 godina te nakon četiri sezone prelazi u Goricu, nakon čega slijedi sezona u francuskom drugoligašu Saint-Quentinu te povratak među Vukove prošloga ljeta.

Kapetan Josip Vidović te Mario Krešić i sljedeće će sezone nositi dres viceprvaka Prve Lige Ribola-Kaštela. Obojica su bili jedni od najzaslužnijih što je klub izborio drugo mjesto i dodatne kvalifikacije za ulazak u Premijer Ligu, ali Zabok je bio pretežak protivnik.

Komentari

Povezano