Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Šibenka ostala bez trenera nakon osam uzastopnih prvenstvenih poraza

Košarkaši Šibenke su po drugi put ove sezone ostali bez trenera. Nakon što je Damir Milačić krajem prosinca dao otkaz na klupi momčadi s Baldekina, sada je otkaz dobio njegov nasljednik Josip Pandža.

Do raskida ugovora s trenerom koji je 2015. godine bosanskohercegovačku U-16 reprezentaciju odveo na krov Europe, došlo je poslije niza od čak osam uzastopnih poraza u FAVBET Premijer ligi. I dok su porazi od Cedevite Junior, Cibone, Dinama, Splita i Zadra donekle očekivani, posljednja dva poraza od Škrljeva i Dubrave definitivno to nisu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Posebno je bolan bio domaći poraz od Dubrave proteklog vikenda kada su Zagrepčani slavili sa 68:62 čime su ih preskočili na osmom mjestu prvenstvene ljestvice. Dubrava je trenutno na omjeru od 11-18, dok je Šibenka na 10-18 četiri kola prije kraja. Podsjećamo, osmo mjesto je posljednje koje vodi u doigravanje prvenstva Hrvatske.

Momčad će do kraja sezone voditi dosadašnji pomoćnik Petar Maleš, a predsjednik kluba je rekao sljedeće nakon nove smjene na Baldekinu:

– Nakon niza loših rezultata Uprava kluba je sjela s trenerom vidjeti što napraviti i kako dalje. Nažalost, zajednički smo došli do zaključka kako je u ovom trenutku najbolje da napravimo sporazumni raskid ugovora. Josip Pandža više nije trener Šibenke, a momčad će do kraja sezone voditi Petar Maleš.

Trener s ekipom nije uspio ostvariti koheziju koja se očekivala što se naročito vidjelo zadnje dvije utakmice. Iako situacija nije dobra, ne smijemo dozvoliti da se do kraja raspadnemo. Petar ima svu našu podršku i zajedno ćemo pokušati koliko je to u ovom trenutku moguće, sezonu mirno privesti kraju. Nećemo odustati od playoffa. Mislim da je to najmanje šta bi igrači trebali vratiti Klubu, da stisnu glave i shvate da igraju za klub velike tradicije i da je neprihvatljiv ovakav odnos. Na njima leži dio krivice jer pojedinačnom kvalitetom sigurno ne pripadaju mjestu na tablici na kojem se trenutno nalaze.

Za kraj bih zahvalio Josipu. On je pristao doći u po nas teškom trenutku, na roster koji ga je dočekao. Preuzeo je određeni rizik, nažalost na kraju nije ispalo dobro.

Mi nećemo odustati, stisnut ćemo se, završiti sezonu, podvući crtu i kao Uprava vidjeti što i kako dalje- rekao je Nakić.

Standings provided by Sofascore
Komentari

Povezano