Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Sigur: “Ja sam Hrvat i Kanađanin, odluka je bila teška”

20-godišnji polivalentni igrač Hajduka koji može pokriti dvije donekle deficitarne pozicije unutar trenutnog saziva hrvatske nogometne reprezentacije, Niko Sigur, odlučio je nastupati za Kanadu. Podsjetimo, Sigur je rođen u kanadskom gradu Burnabyju, u saveznoj državi British Columbia, a u Hajduk je stigao 2022. godine zaobilaznim putem preko slovenskog Radomlja, kluba u kojem je Hajduk na seniorskoj razini “testirao” mlade potencijale.

Debi u kanadskom dresu mogao bi upisati u prijateljskom susretu sa Sjedinjenim Američkim Državama, koji će se po našem vremenu igrati u noći sa subote na nedjelju. Sigur je uoči tog susreta dao kratak intervju za TSN:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naravno da je odluka bila teška, ja sam Hrvat i Kanađanin. Igram u Hrvatskoj i igrao za sam njezinu U-21 reprezentaciju. Bilo je to daleko od lake odluke, ali htio sam i morao donijeti tu odluku, bilo je pravo vrijeme za nju. Sretan sam što me izbornik prihvatio. Uzbuđen sam zbog projekta i veselim se budućnosti. Svi mi imamo drugačije pozadine, ali dijelimo zajedničku stvar, a to je smo radišni Kanađani. Naše obitelji imali su teške prošlosti, a svi smo u Kanadu došli za boljim životom. To za mene znači biti Kanađanin.

Niko Sigur

Sigur nije imao idealan početak sezone jer je imao problema s ozljedama, ali ipak je uspio biti spreman za reprezentativno okupljanje. U HNL-u ove sezone niti jednom nije bio starter te je s klupe ušao protiv Lokomotive i Osijeka.

Komentari

Povezano