Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Sigur: “U Hrvatskoj sam shvatio koliki sam Kanađanin”

Niko Sigur nedavno je postao glavna tema medijskih natpisa kad je izabrao predstavljati reprezentaciju Kanade umjesto Hrvatske. Iako je Hajdukov veznjak već nastupao za U-21 uzrast Vatrenih, sada je promijenio odluku.

O toj promjeni i samom igraču pisao je ugledni sportski portal The Athletic. Stoga prenosimo izjave mladog hajdukovca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dok sam odrastao, imao sam nešto talenta, ali to nije bilo dovoljno da dobijem mnogo pažnje. Uvijek sam bio najmanje dijete. Morao sam pokazati nešto više. Nikad nisam imao plan B, samo plan A – postati profesionalac.

Niko Sigur za The Athletic

Ovako je objasnio pozadinu svoje odluke:

Kanada je mojoj obitelji i meni pružila sjajan život. Kad sam došao u Hrvatsku, tada sam shvatio koliki sam zapravo Kanađanin i kakve vrijednosti i moral posjedujem.

Kada me zovnu da dođem igrati za Kanadu, a moram putovati 20 sati, to mi ne bude problem. Vidim suigrače i prepreke koje oni moraju prijeći dolazeći iz raznih dijelova Europe ili gdje već igraju. Ne vidim da se itko žali. Svi žele biti ovdje i predstavljati ovaj grb.

Njegov izbornik Jesse Marsch ovako je prokomentirao Sigura:

Jedna predivna stvar o Kanadi i multikulturalizmu je što je on odrastao u Kanadi, ali zaista igra kao Hrvat. Razumije kako nogomet funkcionira. Ima tu inteligenciju i nogometno iskustvo premda je mlad.

Komentari

Povezano