Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Hrvatska porazom od Njemačke ostala bez prvog mjesta

Sinoć se dvobojem između Njemačke i Hrvatske odlučivalo o pobjedniku grupe 1 na rukometnom Svjetskom prvenstvu za juniore. Obje ekipe su prije početka osigurale četvrtfinale te je uslijedila borba za lakšeg protivnika.

Prvih 20 minuta igrači Hrvatske su vidno bili u grču zbog pune dvorane u Magdeburgu i važnosti utakmice. Nisu igrali na nivou kojem znaju te je Njemačka na početku utakmice kontrolirala prednost.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 20. minuti je Njemačka imala prednost od 3 pogotka razlike, no mini serijom golovima Dujića i Malina, Hrvatska je za svega 3 minute izjednačila rezultat na 10:10. Domaćini su nakon toga pozvali time out te su ubrzo vratili prednost na svoju stranu. Rezultat na poluvremenu je bio 14:11 za Njemačku.

U drugom poluvremenu je prednost rasla najviše do +6 u 52. minuti kada je Andrija Nikolić primoran pozvati minutu odmora kako Hrvatska ne bi doživjela teži poraz. Momci su sjajno reagirali nakon tog odmora i ponekog savjeta izbornika te igrom 7 na 6 smanjuju prednost na svega -1 minutu do kraja.

Nažalost, pogodak Eliasa Scholtesa je donio Njemačkoj pobjedu od 31:29 za prvo mjesto u grupi. Kod Hrvatske standardno dobar Barbić sa 6 pogodaka te Kuzmanović na vratima s 14 obrana.

Hrvatska će u četvrtfinalu, koje je na rasporedu u četvrtak od 18:30 igrati protiv Mađarske, a Njemačka protiv Danske.

Komentari

Povezano