Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Sigurne predstave favorita u prvom kolu Njemačkog kupa

Prvo kolo DFB Pokala nastavljeno je subotnjeg poslijepodneva na travnjacima diljem Njemačke. Susrete su obilježile sigurne partije gostiju, a domaće je navijače jedino razveselila Arminia Bielefeld koja je s 2:0 porazila Hannover.

Bundesligaši su upisali uvjerljive pobjede na startu sezone, a tek je Greifswald uspio zadržati Union Berlin na minimalnih 1:0. Ivan Prtajin nije ušao u igru, a Josip Juranović propustio je dvoboj zbog ozljede gležnja. I Kiel se mučio protiv Aachena, a od ranog ispadanja spasio se kasnim preokretom. Junak susreta bio je Lasse Rosenboom koji je u igru ušao u 79. minuti te pogocima u 82. i 91. donio prolaznovom prvoligašu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Borrusia Mochengladbach slavila je kod Auea s 3:1 preokrenuvši rano vodstvo domaćina. Ugodno prošlosezonsko iznenađenje Heidenheim nadigrao je četvrtoligaša Villingen rezultatom 4:0, a sjajan je debi u novom klubu hattrickom okrunio Maximilian Breunig

RB Leipzig se nakon ranog šoka uspio stabilizirati i s 4:1 slaviti u Essenu kod Rot-Weissa. Debitantski pogodak za goste zabio je Antonio Nusa, a napad Crveno-bijelih kroz je cijelu utakmicu predvodio Leonardo Vonić. Prolazak u drugo kolo osigurao je i Freiburg pobjedom protiv Osnabrücka s 4:0. S dva se postignuta gola istaknuo Chukwubuike Adamu.

Sigurni trijumf od 4:1 ubilježila je i Borrusia Dortmund protiv PhönixaNuri Sahin uspješno je počeo na klupi dortmundske momčadi koja je pitanje pobjednika riješila već u prvom poluvremenu. Prošlogodišnji finalist Kaiserslautern krenuo je u obranu istog uspjeha porazivši Ingolstadt rezultatom 2:1. Plasman u sljedeću fazu natjecanja izborili su i Fürth protiv Schott Mainza (2:0) te Schalke protiv Aalena(2:0).

Komentari

Povezano