Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Simone Biles dominantno do šestog zlata u višeboju

Američka gimnastičarka Simone Biles je opravdala ulogu favoritkinje te je na Svjetskom prvenstvu u belgijskom Antwerpenu osvojila zlatnu medalju u višeboju.

Jedina prijetnja za zlato joj je bila Brazilka Rebeca Andrade, braniteljica naslova, koja je držala korak sve do pogreške na gredi nakon koje se legendarna Biles odvojila. Na kraju je Amerikanka skupila 58.399 bodova, odnosno 1.633 više od Brazilke koja se morala zadovoljiti srebrnom medaljom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Biles, koja se vratila gimnastici nakon dvije godine pauze, je bila najbolja na čak tri od četiri sprave – gredi, preskoku i parteru te joj nakon takvih predstava nije bilo prave konkurencije. Broncom se okitila Amerikanka Shilese Jones skupivši 56.332 boda.

Za Simone Biles je ovo druga zlatna medalja u Antwerpenu nakon što je prethodno s reprezentacijom SAD-a bila prva u ekipnom višeboju. Također, za nju je ovo bilo šesto zlato u višeboju na SP-ima što je samo povećanje rekorda kojeg drži, dok u svojoj kolekciji ima gotovo nestvarnih 27 medalja sa svjetske smotre od kojih je 21 zlatna.

Komentari

Povezano