Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Simultanka Cristiana Ronalda za novi rekord i nevjerojatan poraz Igora Jovićevića

U petku nakon dvotjedne reprezentativne pauze, saudijska liga donijela nam je uzbudljivu večer, mršavih 1:1 u derbiju kola, ludnicu na Prince Abdul Azizu i simultanku Cristiana Ronalda na Al-Awwal Parku za novo rušenje rekorda, jednog od rijetkih kojeg do sada nije držao.

Kolo su derbijem otvorili Al Ettifaq predvođen bivšim članovima najjače lige svijeta (Gray, Henderson i Wijnaldum) i Al Ittihad predvođen jednim od najboljih centarfora svijeta, Benzemom.  Tijekom cijelog susreta gledali smo blagu dominaciju gostiju, no prvi su poveli domaćini. U 41.minuti sjurio se brzi vlak Demarai Gray niz obranu gostiju te nakon odbijanca, Wijnaldum nailazi iz drugog plana i Al Ettifaq vodi 1-0! Na samom početku drugog dijela, Fabinho lukavo krade loptu braniču domaćina nakon pogreške vratara te asistira igraču utakmice Hamdallahu koji prekrasno poentira i poravnava rezultat u 54.minuti. Do kraja susreta nismo vidjeli previše od ekipa koje su najavljivale borbu za prva dva mjesta lige. Zasada se moraju zadovoljiti trenutnom 4. (Al-Ittihad) te 7. pozicijom (Al-Etiffaq).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U drugom susretu, igranom od 16 sati, Al Riyadh je u gostima kod Al Tawoona tražio važne bodove za bijeg od dna ljestvice. Domaćini, neporaženi na domaćem terenu od ožujka (Al Hilal 0:4), su u susret ušli kao ogromni favoriti. Već u 4.minuti opravdavaju ulogu favorita sjajnim pogotkom Joao Pedra. U drugom dijelu nastavlja se dominacija domaćina gdje je u 56.minuti dosuđen kazneni udarac za domaćine.  Nesretni Musa Barrow loše izvodi jedanaesterac i odvodi utakmicu u drugom smjeru. Par minuta nakon penala opasan start naizgled mladog Adama (navodno ima 28 godina) i crveni karton za domaćina! Al Riyadh je odlično iskoristio igrača više te golovima Al Abbasa (72. minuta) i velikog Birame Tourea iz penala u posljednim trenucima susreta (90+10)! Krucijalna 3 boda za goste.

Prava ludnica je uslijedila u preostalim susretima od 19 sati.

Al-Nassr predvođen brojnim zvijezdama poput Ronalda i našeg Marcela Brozovića (krenuo s klupe) dočekao je na Al-Awwal Parku slabašni Al-Akhdoud. Castro je na klupi ostavio Manea i Brozovića kako bih ih sačuvao za gust raspored do kraja godine. Već u 13.minuti Sami Al Naji pogađa za vodstvo domaćina. Na odmor se ošlo sa slabašnih 1-0 za Al-Nassr. Castro je morao aktivirati bombu kako bih dovršio posao te uvodi jednu takvu u 55.minuti, Brozović Marcela 077! Domaćini su nakon njegovog ulaska dodatno pritisnuli goste, a onda se pojavio “gospodin SIU”.

U 77.minuti kroz ušicu igle između gostujućeg braniča i golmana povećava vodstvo na 2-0! Zagrmio je Al-Awwal SIIUUUU.

No, kako je Ronaldo i dalje mladić pun energije i željan dokazivanja, u 80.minuti predivnim pogotkom s ogromne udaljenosti šalje raketu u zrak i lobuje golmana i pola ekipe gostiju! Zaista divan pogodak koji vrijedi pogledati više puta.

S navedena dva pogotka, Ronaldo predvodi listu strijelaca s 15 golova (i 7 asistencija), a iza njega je prva pratilja Mitrović s 10.

A oni koji su od 19 sati gledali Ronalda, a ne Jovićevićev Al-Raed, gadno su se prevarili. Naš stručnjak Igor Jovićević večeras neće mirno spavati. U derbiju donjeg dijela ljestvice, gostovali su kod Al-Taeea. Sve je krenulo divno za našeg Igora i njegove pulene. Div sa Zelenortskih otoka Julio Tavares u 12.minuti iz jedanaesterca dovodi goste u vodstvo. Već u 27.minuti semafor je pokazivao 0:2, strijelac Sunbul. A onda u sudačkoj nadoknadi prvog dijela, kreće noćna mora za našeg trenera. Junak susreta Mensah, kaljen na brojnim turskim i španjolskim travnjacima, iz još jednog jedanaesterca smanjuje na 1:2. U istoj nadoknadi, drugi žuti karton za nesretnog Al Besha i odmah je „zamirisalo“ na moguć spektakl u drugom dijelu.

U 60.minuti svemogući Mensah zabija predivan pogodak kojeg, danas jako loš, sudac Bakri poništava zbog nepostojećeg zaleđa (smetanje golmanu, iako gol ne bih spasila ni 3 golmana). U 72.minuti ne predaju se trupe Igora Jovićevića te El Berkaoui nakon grozne reakcije domaćeg vratara zakucava za 1:3!

Kada je u 90.minuti Bakri pokazao 10 minuta nadoknade, mogli smo otvoriti treći paket kokica. U 2. minuti nadoknade nevjerojatan autogol Al Fahada koji se loše postavio na prizeman centaršut domaćina. Sve do 98.minute letili su brojni centaršuti u šesnaesterac domaćina i isplatilo se. Nakon igranja ruke gostujućeg braniča kojem ime i prezime ostavljamo za enciklopediju, već spomenuti Mensah zabija s 11 metara i to je 3-3! No, to nije sve! U posljednjim trenucima susreta sjajan šut s nešto više od 20 metara Misidjana i Al-Taee je izveo povijesni preokret u sudačkoj nadoknadi(ama).

Ljestvicu i predvodi Al-Hilal s bodom više (i utakmicom manje) od Al-Nassra.

Standings provided by Sofascore
Komentari

Povezano