Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Simultanka Ferrana Torresa za visoku pobjedu Barcelone protiv Betisa

U trećoj utakmici nedjeljnog programa 21. kola španjolske La Lige Barcelona je slavila na gostujućem terenu protiv Real Betisa 4:2. Prvo ime susreta bio je fenomenalni Ferran Torres koji je sudjelovao kod sva četiri pogotka svoje ekipe pa je tako postigao hat-trick te asistirao za gol Joãou Félixu.

Barcelona je preuzela posjed lopte od samog početka i kontrolirala utakmicu kroz čitavo prvo poluvrijeme. To je rezultiralo pogotkom Torresa u 21. minuti na asistenciju Pedrija kojem je to bila tek šesta asistencija u 84. nastupu za Barcelonu u La Ligi. Realizirali su tako zapravo prvu priliku na susretu što u posljednje vrijeme nije baš bilo karakteristično za njih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Povremeni visoki pritisak Betisa nije bio pretjerano efikasan, a gosti su poprilično jednostavno izlazili na protivničku polovicu. Ostatak vremena domaćin se branio, dok je Barcelona tražila pukotine u njihovoj obrani. Jednu takvu pronašli su na samom početku drugog dijela, točnije u 48. minuti, kada je Torres svojim drugim pogotkom na susretu povećao prednost gostiju.

Kada se činilo kako će Katalonci poprilično jednostavno stići do pobjede ukazao se Isco i u svega tri minute vratio utakmicu u egal. Prvo je u 56. minuti savršeno poklopio loptu lijevom nogom i zabio za smanjenje zaostatka, da bi u 59. minuti postigao i drugi pogodak na asistenciju Luiza Henriquea.

Tako je nakon 240 utakmica u karijeri po prvi puta sudjelovao kod četiri pogotka na jednoj utakmicu i tako postao tek drugi igrač ove sezone, nakon Rodryga, kojem je to uspjelo u utakmici La Lige.

Ipak, u završnici susreta Barcelona je stigla do sva tri boda, a ponovno je sve bilo u režiji već spomenutog Ferrana. Prvo je u 90. minuti asistirao Felixu za pogodak, a onda je dvije minute kasnije postigao svoj treći pogodak na susretu i potvrdio svoju sjajnu večer.

Barcelona je ovom pobjedom stigla do 44 osvojena boda što joj je trenutno dovoljno za treće mjesto. S druge strane, Betis se nalazi na devetom mjestu ljestvice, a za nešto više od tri tjedna protivnik u nokaut fazi Konferencijske lige bit će im zagrebački Dinamo.

Standings provided by Sofascore
Komentari

Povezano