Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Šimunić: “Nemam problem sa stranim igračima, ali uzimaju našim mladima mjesto”

Dario Šimić je prije nekoliko dana dao prijedlog da se SuperSport HNL mora proširiti na 12 ekipa te je rekao: “Sad se šest momčadi u Ligi 10 bori za ostanak, dovode igrače koji su u godinama. Teško je tako razvijati mlade. Mnoge države prešle su na Ligu 12 te dodale play-off i play-out. Dobile su s time više centara.

Sada je intervju za Sportske novosti odradio bivši reprezentativac Hrvatske i sadašnji predsjednik Rudeša Josip Šimunić koji se složio sa Šimićevom idejom:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Slažemo se s puno tih stvari. Zašto bi morala biti Liga 10? Proširenjem domaćeg prvenstva ljudi koji puno ulažu u hrvatski nogomet dobivaju dodatan motiv, poticaj da i dalje rade na boljitku ovog sporta. Posebno je bitan aspekt razvoja mladih nogometaša, da se i dalje “proizvode” i da imaju dovoljno prostora pokazati koliko mogu već u Hrvatskoj. 

Josip Šimunić, Sportske novosti

Osvrnuo se i na rast broja stranih igrača u Hrvatskoj:

Povećanje broja stranih igrača nas nimalo ne veseli. Mislim da je to pogrešan korak. Nemam problema s njima, ali uzimaju našim mladim igračima mjesto. Treba biti pažljiv i na vrijeme reagirati.

Josip Šimunić, Sportske novosti

Osim proširenja HNL-a na 12 klubova, Šimuniću se također sviđa ideja da se vrate druge momčadi klubova:

Osobno nemam problema niti s “vraćanjem” 2. momčadi. Ako se to već i ne napravi, postoje klubovi koji će uzeti igrače. Ovako samo najjači klubovi mogu dati prilike mladim igračima. Mislim da otvoreno treba gledati prema Ligi 12! Puno mladih nogometaša naiđe na probleme ako traže minutažu vani. To nam je svima na odgovornost

Josip Šimunić, Sportske novosti
Komentari

Povezano