Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Sheffield Wednesday se golom u 123. minuti vratio u Championship

Posljednje od tri finala u tri dana na Wembleyju odigrali su Barnsley i Sheffield Wednesday. Oni su u finalu doigravanja League One odlučivali o posljednjem putniku u Championship. U odličnom ambijentu pred 74 tisuće navijača Sheffield Wednesday je pobijedio 1:0 golom u 123. minuti. Filmsku priču kreirao je Josh Windass, sin Deana Windassa koji je 2008. uveo Hull City u Premier ligu.

Sheffield je bolje ušao u dvoboj i prvi puta zaprijetio u devetoj minuti nakon kornera. Lopta je došla do Dominica Iorfe koji sa sedam metara od gola puca ravno u Harryja Isteda na golu Barnsleyja i tako propušta dovesti Wednesday u rano vodstvo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon obećavajučeg starta utakmica je postala rastrgana i nismo vidjeli više prilika u prvom dijelu. Ulog za obje momčadi je bio ogroman te stoga nisu htjeli previše riskirati što je najgora opcija za sve neutralne promatrače.

U drugom dijelu dvije diskutabilne sudačke odluke su usmjerile utakmice na stranu Sheffielda. Prvo je Lee Gregory neoprezno startao u svom kaznenom prostoru, ali sudac i VAR soba su procijenili kako nema materijala za kazneni udarac. Ni minutu kasnije je Adam Phillips na iznenađenje svih dobio izravni crveni karton za ne pretjerano grubi start i na iznenađenje svih ostavio Barnsley s desetoricom.

Unatoč tome što su imali igrača manje igrači Barnsleyja prijete u 54. minuti. Tada je Liam Kitching lijepo pucao glavom, ali je njegov udarac završio na stativi. Četiri minute kasnije upravo Kitching skoro pogađa vlastitu mrežu, no Isted je uspio obraniti.

Do kraja više nije bilo uzbuđenja i treće finale na Wembleyju u nizu je otišlo u produžetke. Tamo prvi prijeti Wednesday kada Isted brani udarac Michaela Williamsa iz blizine.

Minutu nakon sjevnula je kontra Barnsleyja nakon koje Luca Connell promašuje nemoguće. On je ostao sam na šest metara od gola, ali je pucao pored i propustio ogromnu priliku za vodstvo.

U drugoj minuti drugog produžetka Sheffield uspjeva doći u vodstvo. Will Vaulks je fantastično pogodio s 20-ak metara za erupciju oduševljenja u plavom dijelu Wembleyja. Ipak, zbog zaleđa u začetku akcije gol je poništen i ostalo je 0:0.

Kada se činilo da ćemo i u trećem finalu gledati jedanaesterce, ukazao se Josh Windass koji udarcem glavom u 123. minuti vraća Sheffield Wednesday u Championship.

Sheffield se tako nakon dvije sezone vraća u drugi rang engleskog nogometa, dok će Barnsley morati još pričekati.

Komentari

Povezano