Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Sinjski dijamant s dva gola odveo Zrinski do prve pobjede sezone

Prošlogodišnji viceprvak 1. NL Zrinski Osječko loše je startao u sezonu te su prve dvije utakmice izgubili – redom od Jaruna a zatim i Vukovara. Danas im je pak u goste stigao Orijent čiji je početak sezone bio tek za dlaku bolji. U prvome su kolu remizirali protiv Croatije iz Zmijavaca da bi zatim izgubili od Sesveta.

Ipak, bio je ovo loš tjedan za Orijent koji je pred nekoliko dana u Kupu Hrvatske ispao od petoligaša Bednje iz Beletineca. Danas su pak baš Zrinski i Orijent odmjerili snage, a Zrinski je dvama pogocima svog novog pojačanja stigao do 2:0 pobjede.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Strijelac oba pogotka bio je Ante Vukušić koji je sredinom proteklog tjedna postao novi igrač kluba. Prethodno je 33-godišnji napadač odradio sezonu u Varaždinu gdje u deset nastupa nije uspio stići do pogotka. Znači i to da su ovo Vukušiću bili prvi golovi u hrvatskom nogometu još od 12. kolovoza 2012. kada je u 5:1 pobjedi Hajduka nad Zagrebom također zabio dvogodak.

Oba je pogotka napadač Zrinskog zabio u drugom poluvremenu, točnije, u razmaku od samo sedam minuta je zatresao mrežu za skok kluba na sedmo mjesto ljestvice. U tijeku je i zadnja utakmica ovog kola u kojoj se sučeljavaju Cibalia i Jarun.

Orijent je nakon ove utakmice na desetom mjestu sa samo jednim bodom, koliko ima i BSK iz Bijelog Brda, dok je jedini klub bez bodova prošlogodišnji prvoligaš Rudeš.

Standings provided by Sofascore
Komentari

Povezano