Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Sinjski Dijamant se vratio u HNL

Iz domaćih nam nogometnih aktualnosti danas stiže jedna velika vijest, a vezana za nekadašnjeg HNL dragulja. Naime, Ante Vukušić, nekadašnji napadač splitskog Hajduka, vratio se HNL-u nakon 11 godina inozemnog rada! Vukušić je danas potpisao ugovor s NK Varaždinom, te se pridružio pripremama prvoligaškog kluba.

32-godišnji Vukušić će tako obogatiti već sada impozantni ofenzivni arsenal Varaždinaca koji čine Brodić, Šego, Drožđek, Teklić, Domjanić… Sinjski je napadač svoju karijeru započeo u rodnom gradu u redovima tamošnjeg Junaka, da bi se 2007. kao 16-godišnjak pridružio splitskim Bilima. Za Hajduk je debitirao krajem sezone 2008/09, a već u sljedećoj sezoni se etablirao kao prvotimac, kada je zabio 8 golova u 27 nastupa te s Hajdukom osvojio Hrvatski kup, što je Anti zasad jedini trofej u karijeri. Nacionalnu je slavu dosegao u sezoni 2010/11, kada je u zadnjoj minuti utakmice Europa lige zabio gol Anderlechtu za veliku pobjedu i dobio nadimak iz naslova ovog članka. Bila je to ujedno i zadnja sezona u kojoj je Hajduk dosegao grupnu fazu nekog europskog natjecanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Te je sezone zabio 18 golova u 40 nastupa, a sljedeće nastavio dobru golgetersku formu u paru s gotovo-prezimenjakom Vukovićem u napadu. U ljeto 2012. nakon nekoliko nastupa u dresu Hajduka, uključujući i legendarnu (no pirovu) 2:0 pobjedu nad milanskim Interom na San Siru u kojoj je sudjelovao pogotkom, napušta Hrvatsku i prelazi u talijansku Pescaru za 3,8 milijuna €. Nije se Vukušić snašao u Italiji, zabivši tek jedan gol u sezoni u kojoj su ispali iz Serie A. Bio je to samo početak nesretnih inozemnih epizoda u kojima Ante nipošto nije uspijevao povratiti formu iz Splita, a mjesta događaja bili su: švicarski Lausanne, belgijski Beveren, njemački Greuther Fürth, ruski Tosno, poljska Olimpia Grudziądz, te slovensko Krško.

Trajao je ovaj neslavni period sve do 2019., kada Ante potpisuje za ljubljansku Olimpiju, za koju je u sezonu i pol zabio 28 pogodaka, od čega 27 u sezoni 2019/20, koja mu je bila i najplodnija po pitanju postizanja pogodaka. Uslijedile su nakon Ljubljane i epizode u rumunjskoj Steaui, talijanskoj Messini, bosanskom Tuzla Cityju, te konačno srpskoj Kolubari. Spomenimo i kako je 2012. upisao svoj jedini nastup za hrvatsku A reprezentaciju, kada ga je Igor Štimac u svom izborničkom debiju s klupe ubacio u 2:4 prijateljskom porazu od Švicarske.

Sastavi utakmice Hrvatska – Švicarska. Izvor: Sportnet.hr
Komentari

Povezano