Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Sinner i Đoković u finalu Mastersa u Šangaju, Talijan osigurao broj 1 do kraja godine

Jannik Sinner i Novak Đoković su finalisti Masters turnira u Šangaju. Njih dvojica su opravdala status favorita u polufinalnim mečevima te su pobjedama od 2-0 u setovima izborili svoje drugo međusobno finale i prvo poslije prošlogodišnje ATP završnice.

Iako su mnogi željno iščekivali novi dvoboj između Sinnera i Carlosa Alcaraza, Čeh Tomaš Machač se ispriječio na tom putu tako što je u četvrtfinalu pobijedio Španjolca sa 7:6, 7:5. Danas ipak nije uspio doći do drugog uzastopnog skalpa pa ga je prvi tenisač svijeta svladao rezultatom 6:4, 7:5.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Talijan je današnjim slavljem i matematički osigurao prvo mjesto na kraju godine čime je postao prvi predstavnik te zemlje kojemu je to pošlo za rukom. Također, postao je tek treći tenisač u povijesti Open ere koji je izborio barem sedam ATP finala na tvrdoj podlozi u dvije uzastopne godine poslije Rogera Federera (2004-07, 2014-15) i Novaka Đokovića (2011-13, 2015-16).

Đoković je do finala stigao tako što je u još jednom tijesnom meču po 10. put u isto toliko međusobnih mečeva svladao Taylora Fritza. Današnji rezultat je bio 6:4, 7:6.

Amerikanac je u drugom setu imao set loptu na servisu kod vodstva od 6-5 u tiebreaku, no nije ju iskoristio, a Srbin s tri uzastopno osvojena poena ulazi u novo Masters finale. Bit će mu to rekordno peto finale u Šangaju čime je sada izborio minimalno pet finala na svim Mastersima na tvrdoj podlozi.

Nedjeljno finale donosi prvi međusobni sraz između Sinnera i Đokovića nakon polufinala Australian Opena s početka sezone kada je Talijan slavio s 3-1 u setovima. Trenutno u međusobnim dvobojima Đoković vodi s 4-3.

Komentari

Povezano