Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Sinner i Medvedev izborili “finale prije finala” US Opena

Drugi tjedan US Opena otvoren je s posljednja četiri meča osmine finala u muškoj konkurenciji. Ponedjeljak i noć s ponedjeljka na utorak nije donio nikakva iznenađenja te su favoriti pronašli put do pobjede.

Posljednji meč večeri je bio onaj između prvoplasiranog tenisača s ATP ljestvice Jannika Sinnera i domaćeg Tommyja Paula. Nakon gotovo tri sata igre, Talijan je slavio sa 7:6, 7:6, 6:1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sinner je meč otvorio rutinski osvojenim servis gemom i s dvije break prilike za prednost od 2:0. Nakon što to nije iskoristio, Paul je osvojio četiri gema u nizu za vodstvo od 4:1.

Na njegova četiri uzastopna gema, Sinner je odgovorio istom mjerom te je poveo s 5:4, dok je Paul uspješno odservirao za ostanak u setu spasivši pritom jednu set loptu as servisom. Na kraju je pobjednik prvog seta odlučen u tiebreaku, a tamo je sa 7-3 bolji bio Sinner.

Drugi set je prošao bez ijednog breaka pa je i on odlučen u ”trinaestoj igri” koju je Sinner ovog puta dobio sa 7-5. Na tom valu je došao do breaka na samom početku trećeg seta i tu je bio kraj nadanja za Amerikanca koji je treći set izgubio sa 6:1.

Talijana u četvrtfinalu čeka Rus Daniil Medvedev pa ćemo tako gledati reprizu finala Australian Opena u onome što možemo slobodno nazvati finalom prije finala US Opena. Peti tenisač svijeta je deklasirao Nuna Borgesa koji nije uspio postati prvi portugalski tenisač s četvrtfinalom Grand Slama rezultatom 6:0, 6:1, 6:3. Borges je odigrao jedan od najgorih mečeva ove godine te ga je završio s 10 dvostrukih pogrešaka i 51 neprisiljenom pogreškom u samo tri seta.

Drugi četvrtfinalni par gornje polovice ždrijeba čine Jack Draper i Alex De Minaur. Britanac je ostao jedini tenisač u ždrijebu koji još uvijek nije izgubio set nakon što je razmontirao Čeha Tomaša Machača sa 6:3, 6:1, 6:2, dok je De Minaur u australskom okršaju svladao Jordana Thompsona rezultatom 6:0, 3:6, 6:3, 7:5.

Komentari

Povezano