Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Sinner i Sonego odveli Italiju u polufinale Davis Cupa

Ovog četvrtka je na rasporedu dvostruki program Davis Cupa, a u prvom susretu smo gledali ogled između Italije i Nizozemske. U još jednom napetom ogledu, Italija je na krilima Jannika Sinnera slavila preokretom i rezultatom 2-1.

Prvi meč dana su odigrali Matteo Arnaldi i Botic Van De Zandschulp, a on je bio maratonski i odlučen je tek u tiebreaku trećeg seta. Nakon gotovo tri sata igre, Van De Zandschulp je slavio sa 6:7 6:3 7:6 za vodstvo Nizozemske od 1-0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Arnaldi tijekom cijelog prvog seta nije dozvolio break loptu, dok je kod vodstva od 5:4 imao dvije prilike za oduzimanje servisa protivniku koje su ujedno bile i set lopte. Nije ih iskoristio pa je pobjednik prvog seta odlučen u tiebreaku. Kao i cijeli meč, i taj tiebreak je bio iznimno izjednačen, a Arnaldi ga je dobio s 8:6.

U svom prvom servis gemu drugog seta, Arnaldi je spasio četiri break prilike, međutim kapitulirao je kod zaostatka od 4:3 i Van De Zandschulp je u konačnici osvojio drugi set sa 6:3.

U trećem setu su njih dvojica razmijenili po jedan break i na kraju je o pobjedniku odlučila ”trinaesta igra”. Iako je Arnaldi imao vodstvo od 6:4 i 7:6, sve tri meč lopte je propustio, dok je Van De Zandschulp do prve došao kod 8:7 te ju je odmah iskoristio za veliku pobjedu kojom je status favorita prešao na stranu Nizozemaca.

Nakon njih su na teren izašli Jannik Sinner i Tallon Griekspoor, a talijanska uzdanica je opravdala status favorita te je slavila sa 7:6 6:1. Četvrti tenisač svijeta je na omjeru od 7-1 u Davis Cupu što se tiče pojedinačnih mečeva.

Sinner tijekom cijelog meča nije imao nikakvih problema na svom servisu te je Griekspooru dozvolio svega šest poena na returnu. Prvi set je odlučen u tiebreaku kojeg je Talijan dobio sa 7:3, dok je drugi set otvorio vodstvom od 5:0 osvojivši 20 od 24 uvodna poena.

Time je Sinner poveo s 2-0 u međusobnim mečevima te je tako izjednačio na 1-1 pa je o pobjedniku, kao i u duelima između Finske i Kanade te Australije i Češke, odlučivao dvoboj parova.

Izbornici su prije početka meča odlučili napraviti izmjene pa su Talijani uz Lorenza Sonega umjesto Simonea Bolellija postavili Jannika Sinnera, dok su Nizozemci neočekivano umjesto specijalista za parove Jean-Juliena Rojera uz Wesley Koolhofa na teren poslali Tallona Griekspoora.

Prvi set je bio uzbudljiv, a otišao je na stranu Italije nakon što su kod vodstva od 4:3, iako su u tom gemu gubili s 15-40, osvojili četiri uzastopna poena i napravili break. Njega je potvrdio Sinner ne izgubivši niti jedan poen na svom servisu za konačnih 6:3.

Već kod 1:1 su Talijani napravili pritisak te su imali ukupno tri break lopte na Koolhofov servis, ali Nizozemci su sve uspješno spasili. Izvukli su se tada, no par minuta kasnije nisu mogli. Sinner i Sonego su izborili tri vezane break lopte kod 3:3 te su tu posljednju iskoristili nakon što je Sonego uspio stići odličan Koolhofov servis, a Griekspoor loše reagira na mreži i Talijani dolaze na korak od polufinala.

Tu su prednost Sinner i Sonego sačuvali do kraja za konačnih 6:3 6:4 i plasman u drugo uzastopno polufinale Davis Cupa, nešto što im nije pošlo za rukom od kraja 90-ih godina prošlog stoljeća.

Komentari

Povezano