Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Sinner ostvario prvu TOP 5 pobjedu na Grand Slamu za polufinale Australian Opena

Nakon što je Novak Đoković pobjedom nad Taylorom Fritzom postao prvi polufinalist muškog dijela Australian Opena, sada mu se tamo priključio Jannik Sinner. Talijan je sa 6:4 7:6 6:3 svladao Andreya Rubleva za svoje prvo polufinale u Melbourneu.

Prvi set je Sinner dobio nakon 40 minuta i sa 6:4. Iako je Rublev prvi došao do dvije vezane prilike za oduzimanje servisa kod vodstva od 2:1, Sinner je to spasio i već u idućem gemu iskoristio prvu od tri uzastopne break prilike za jedini break prvog seta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U drugom setu nismo vidjeli niti jedan izgubljen servis iako je Sinner imao pet break lopti, a Rublev tek jednu manje. Odluka o pobjedniku seta je pala u tiebreaku kojeg je fantastično otvorio Rus koji je poveo s 5:1 i kada se činilo da je Rublev počeo bolje čitati Sinnerove servise i općenito igrati bolje, Talijan podiže nivo i osvaja šest uzastopnih poena za 7:5 u tiebreaku i 2-0 u setovima.

U trećem setu je Sinner kod 1:1 spasio nove dvije break lopte, dok je kod vodstva od 3:2 nadoknadio zaostatak od 40-15 i s četiri uzastopna poena došao do breaka za 4:2. Pokazat će se to odlučujućim gemom u meču jer je Sinner do kraja zadržao tu prednost za konačnih 6:4 7:6 6:3 i plasman u polufinale Australian Opena.

Rublev je tako izgubio svoje 10. četvrtfinale Grand Slama u karijeri te je to ostalo nepremostiva prepreka za ruskog tenisača koji je ujedno i apsolutni rekorder po tom pitanju.

Ovom pobjedom je Sinner poveo s 5-2 u međusobnim mečevima protiv Rubleva s tim da je Rus oba puta slavio nakon što je Talijan predao mečeve zbog ozljede, a današnji trijumf mu je bio prvi protiv nekog TOP 5 tenisača na Grand Slamu. Sinner još uvijek nije izgubio set na Australian Openu, a u polufinalu ga očekuje sraz s Novakom Đokovićem koji ga je svladao u njegovom jedinom dosadašnjem nastupu u polufinalu Grand Slama, na prošlogodišnjem Wimbledonu.

Komentari

Povezano