Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Sinner pobjedom protiv Dimitrova došao do svoje druge Masters titule

Finale Mastersa u Miamiju garantiralo je da će jedan od sudionika doći do svoje druge titule na ovoj razini. Janniku Sinneru ovo je bilo četvrto finale, a čak treće na Floridi dok je Grigor Dimitrov svoju drugu titulu tražio u trećem finalu. Oba tenisača su u meč ušla u izvrsnoj formi, ali Talijan se pokazao kao prevelik zalogaj za Bugara svladavši ga s 2-0 u setovima 6:3 6:1

Oba su tenisača u meč krenuli potpuno fokusirani te su neforsirane greške svedene na minimum dok je winnera i forsiranih grešaka bilo podosta. Prvu priliku za oduzimanje servisa protivniku je imao Dimitrov od 2:1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Break priliku je izborio fantastičnom paralelom, ali je Sinner na koncu zadržao svoj servis gem te krenuo u napad. Već u idućem gemu je napravio break, a kada je Dimitrov servirao za ostanak u setu je napravio još jedan te je osvojio set sa 6:3.

Sinner je i u drugu dionicu igre ušao dominantno. Već kod 2:1 je oduzeo servis Bugaru te ti raskrčio put prema drugoj Masters tituli. Sinner je još jedan break napravio i kod vodstva 4:1 te je tu priči bio kraj. Kod 5:1 je sigurno odservirao za meč te je u trećem finalu u Miamiju napokon probio floridsku kletvu te došao do prve titule u Miamiju.

Talijanu je ovo bila 13. titula u karijeri dok je Dimitrov u svom 20. finalu došao do 11. poraza te nije uspio doći do polovičnog uspjeha u finalima. Sinner je ovom pobjedom došao i do rankinga karijere te će od idućeg tjedna boraviti na drugom mjestu ATP ljestvice. Dimitrov nema za čim žaliti budući da se u ponedjeljak vraća u društvo desetorice najboljih. Povratak Dimitrova u top deset znači i povratak jednoručnog backhanda u isto društvo nakon trotjednog izbivanja.

Komentari

Povezano