Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Sinner pokorio Toronto za najveću titulu karijere

Nakon što je prethodna dva finala Masters turnira gubio, Talijan Jannik Sinner je večeras u kanadskom Torontu osvojio najveću titulu karijere. On je u finalu sa glatkih 6:4 6:1 svladao Australca Alexa De Minaura.

U njihovom petom međusobnom meču, Sinner je došao i do pete pobjede. Tijekom prvog seta je Talijan dva puta ostvarivao prednost od jednog breaka, no u oba navrata bi ga De Minaur anulirao već u sljedećem gemu. Ipak, pri vodstvu od 5:4, Sinner dolaze do tri vezane break, odnosno set lopte te odmah prvu iskorištava za vodstvo od 1-0 u setovima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Drugi set je bio u potpunosti jednosmjeran. De Minaur je bio u igru tek do 1:1, a nakon toga Sinner osvaja pet uzastopnih gemova i tako dolazi do osme titule u karijeri, druge ove godine. Prethodno je osvojio turnir u Montpellieru u veljači.

Talijanski tenisač je osvojio 57% poena na primanju servisa te je Australcu oduzeo servis čak pet puta. Nakon večerašnjeg slavlja je postao tek drugi Talijan s osvojenim Mastersom, nakon Fabia Fogninija koji je 2019. godine podigao trofej u Monte Carlu.

Ovom titulom je skočio na šesto mjesto ATP ljestvice, preskočivši pritom Andreya Rubleva i Caspera Ruuda za najbolji plasman karijere samo tri dana prije svog 22. rođendana. S druge strane, najbolji plasman karijere će ostvariti i De Minaur koji će skočiti s 18. na 12. mjesto.

Komentari

Povezano