Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Sinner svladao Drapera za 60. Grand Slam pobjedu i drugo Grand Slam finale

Najbolji tenisač svijeta Jannik Sinner je prvi finalist US Opena u pojedinačnoj konkurenciji. Talijan je s 3-0 u setovima svladao Jacka Drapera koji do današnjeg meča nije izgubio niti jedan set na terenima u New Yorku.

Britanac je bio izrazito konkurentan tijekom prva dva seta koja su kombinirano trajala gotovo dva i pol sata, međutim Sinner je oba dobio sa 7:5 i 7:6. Kao i u četvrtfinalnom meču protiv Tommy Paula, prvi tenisač s ATP ljestvice je zadržao svoj nivo tenisa koji protivnik nije mogao pratiti te je onda treći set dobio s glatkih 6:2 za 60. Grand Slam pobjedu u 78. meču.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

23-godišnji Sinner je postao treći najmlađi tenisač koji je u istoj godini igrao finale Australian Opena i US Opena, a mlađi su bili samo Jimmy Connors (1974. i 1975.) i Roger Federer (2004.).

Za Sinnera će ovo biti drugo Grand Slam finale nakon što je u prvom, igranom na Australian Openu ove sezone, preokretom svladao Daniila Medvedeva. Tamo čeka pobjednika večerašnjeg meča između Taylora Fritza i Francesa Tiafoea.

Komentari

Povezano