Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Sinner svladao Runea i poslao Đokovića u polufinale

U posljednjem meču Zelene skupine na ATP Finalu u Torinu snage su odmjerili Talijan Jannik Sinner i Danac Holger Rune. Sinner je došao i do treće pobjede na turniru slavivši sa 6:2 5:7 6:4 čime je izbacio Runea iz turnira i poslao Đokovića u polufinale.

Sinner je i prije početka ovog meča bio sigurni sudionik polufinala, dok je Rune to tek mogao postati eventualnom pobjedom u večerašnjem obračunu. Mnogi su prije meča krenuli s teorijama zavjere kako bi Talijan mogao odigrati jedan opušteniji meč i tako omogućiti Dancu nešto lakši dolazak do pobjede što bi izbacilo najboljeg tenisača današnjice, Novaka Đokovića, iz daljnjeg turnira, no Sinner je od samog početka pokazao da to neće biti tako.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sinner je fantastično započeo meč osvojivši sva četiri uvodna gema za uvjerljivo vodstvo od 4:0. Tu je prednost bez problema očuvao pa je prvi set dobio sa 6:2 dopustivši Runeu tek četiri poena na primanju servisa.

U drugom setu su oba tenisača propustila iskoristiti po jednu break priliku koju su imali sredinom seta, a sve do 6:5 za Runea nijedan od njih nije ugrozio protivnika na servisu. Tada Danac dolazi do tri vezane break prigode koje su ujedno bile i set lopte. Sinner je prve dvije spasio sjajno odigranim poenima, no treća je bila sreća za Runea koji tako osvaja drugi set sa 7:5 i izjednačava na 1-1 u setovima.

Sinner je kod 1:1 u trećem setu izborio break loptu, ali ju Rune preciznim i snažnim winnerom po paraleli spašava. Talijan je nakon toga ponovno došao do prilike za oduzimanje servisa, međutim Danac as servisom spašava i nju te nakon 13 minuta dugog gema dolazi do vodstva od 2:1.

Rune do prve break lopte trećeg seta dolazi pri vodstvu od 4:3 kada je Sinnerov pokušaj backhandom završio daleko izvan terena, međutim ne uspijeva ju iskoristiti. Kazna za to je uslijedila u idućem gemu u kojem Sinner dolazi do tri vezane break lopte i upravo tu treću kapitalizira nakon odličnog izlaska na mrežu za 5:4 i erupciju oduševljenja u Pali Alpitour.

Četvrti tenisač svijeta je taj break potvrdio u sljedećem gemu za konačnih 6:4 i pobjedu od 2-1 u setovima te nastavak pobjedničkog niza u Torinu. Za briljantnog Talijana je ovo bila i sedma uzastopna pobjeda nad tenisačima iz TOP 10.

Sinner će tako u polufinalu igrati protiv drugoplasiranog iz Crvene skupine, a Đoković protiv prvoplasiranog. U ovom trenutku nisu poznata imena protivnika jer je zasad jedino sigurno da je Daniil Medvedev u polufinalu, no nepoznato je s koje pozicije će ući u njega.

Komentari

Povezano