Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Sinner u u finalu Beča svladao Medvedeva, Auger-Aliassime spasio sezonu trijumfom u Baselu

Teniska sezona se bliži svome kraju, a ovog tjedna smo gledali turnire u Beču i Baselu. Do titula su došli Jannik Sinner, odnosno Felix Auger-Aliassime.

Finale Beča je bilo mnogo zvučnije pošto su snage odmjerili treći tenisač svijeta Rus Daniil Medvedev te jedno mjesto slabije plasirani Talijan Jannik Sinner. Bio je to njihov četvrti meč ove sezone i četvrto finale. Nakon što je Medvedev slavio u Rotterdamu i Miamiju, a Sinner u Pekingu, Talijan je u današnjem trileru izjednačio na 2-2.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njih dvojica su danas ponudili jedan od najboljih mečeva sezone, naročito van Grand Slamova, a nakon tri sata i šest minuta tenisa, slavio je talijanski tenisač sa 7:6 4:6 6:3. Sinner je meč završio s 36 winnera i velikom uspješnošću na mreži (34/45, 76%).

Bilo je to treće najdulje ATP finale na dva dobivena seta ove sezone, a samo su finala Cincinnatija (Đoković – Alcaraz, 3:49) i Adelaidea (Đoković – Korda, 3:09) bili dugotrajniji.

Za 22-godišnjaka je ovo već 10. titula u karijeri čime se izjednačio s Adrianom Panattom na prvom mjestu ljestvice Talijana s najviše ATP titula.

Nešto zapadnije, u švicarskom Baselu je igrano finale između Felixa Auger-Aliassimea te Huberta Hurkacza. Bio je to dvoboj tenisača u dijametralno suprotnim formama. Kanađanin je tijekom cijele sezone igrao katastrofalno te je poprilično iznenadio plasmanom u finale ovog tjedna, dok je Poljak s druge strane prije samo par dana osvojio svoj drugi Masters u karijeri trijumfiravši u Šangaju.

Danas je ipak do pobjede došao Auger-Aliassime koji je u meču bez ijednog breaka slavio sa 7:6 7:6 čime je obranio prošlosezonski naslov. 23-godišnjak je imao doktorsku disertaciju servisa te je meč okončao s 13 as servisa (jedan više od Hurkacza), 93% poena osvojenih nakon ubačenog prvog servisa (42/45), dok protivniku nije dozvolio niti jednu break priliku. Također je imao čak 43 winnera i samo 5 neprisiljenih pogrešaka.

Felix je tek nakon ovog nastupa u Švicarskoj došao do pozitivnog omjera ove sezone (sada 23-19, prije turnira 18-19). Nakon što je prošle sezone osvojio četiri titule, ovo mu je bilo tek prvo finale sezone i prvi naslov.

S druge strane, Hubert nastavlja bitku za plasman na završni Masters te će mu za to biti potreban dobar nastup na pariškom Mastersu koji je na rasporedu sljedećeg tjedna.

Komentari

Povezano