Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Sirijac je zbog teniske karijere pobjegao od rata. Danas je ostvario prvu Challenger pobjedu

Prvi Grand Slam teniske sezone je iza nas, a ovog tjedna nas očekuju uzbuđenja na ATP turniru u Montpellieru te WTA turnirima u Linzu i Hua Hinu. Ipak, glavna vijest dosadašnjeg dijela dana dolazi s Challengera u njemačkom Koblenzu.

Tamo je do prve pobjede na Challenger nivou došao 24-godišnji Sirijac Hazem Naw (ATP – 422.). On je kroz dva kola kvalifikacija izborio plasman u glavni ždrijeb turnira pobjedom nad prvim nositeljem, Talijanom Francom Agamenoneom, a danas je u prvom kolu turnira bio bolji od Britanca Billyja Harrisa (ATP – 195.) rezultatom 7:5 7:5 nakon točno dva sata igre.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

2015. godine su se Hazem i njegov brat Amir preselili u Libanon te su u to vrijeme igrali turnire u Jordanu, Tajlandu i Bangladešu, a početkom 2017. godine je Hazem bio na 109. mjestu juniorske svjetske rang liste. U svibnju iste godine ga je, zbog dobrih nastupa za Siriju u juniorskom Davis Cupu, Svjetska teniska asocijacija pozvala na petotjedno putovanje po turnirima u Europi. Poslije odigranih turnira u Italiji i Belgiji otišao je u Njemačku nakon čega je podnio zahtjev za azil te je ostao u Kölnu kod poznanika koji je s njegovim ocem prethodno trenirao tenis u Alepu.

U drugom kolu Challengera u Koblenzu, Naw čeka pobjednika dvoboja između Lloyda Harrisa i Oscara Ottea, tenisača kojemu je po dolasku u Njemačku, u klubu “Rot-Weiss Köln“, bio sparing partner na treninzima.

Komentari

Povezano