Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Sixersi i Kingsi obranili prednost domaćeg parketa

Nakon što smo tijekom oba dana proteklog vikenda imali četiri utakmice NBA doigravanja na tapetu, večeras smo gledali dva susreta.

[3] Philadelphia 76-ers – Brooklyn Nets [6] 96:84 (2-0)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od 01:30 po našem vremenu, Philadelphia 76ersi su u Wells Fargo Centru ugostili Brooklyn Netse u drugom susretu prve runde NBA doigravanja, a gosti su susret započeli mnogo bolje od domaćina naročito što se tiče šuta izvana te su na polovici prve četvrtine vodili s 15:9. Suprotno otvaranju njihovog prvog ogleda, Sixersi su večeras promašili svih 5 prvih pokušaja za 3 poena, dok su Netsi pogodili 3 od 6. Zabijali su redom Cameron Johnson, Dorian Finney-Smith i Spencer Dinwiddie.

Netsi su ponovno odlučili udvajati Joela Embiida što je on znao iskoristiti za pronalaženje slobodnih suigrača pa su Sixersi, nakon trica Maxeya i Meltona iz dva suprotna kuta te Embiidovim košem nakon skoka u napadu, preokrenuli susret te su poveli sa 21:17. Kamerunac je u tom trenutku brojao 4 poena, 8 skokova i 3 asistencije, dok je Tyrese Maxey bio vodeći strijelac sa 7 poena.

Prva četvrtina je završila rezultatom 25:25. Sixersi su dominirali u reketu, a Netsi izvan linije 7,25 s 5 pogođenih trica. Gosti su i mnogo više cijenili loptu pa su ju samo jednom izgubili, dok su ju domaći gubili 5 puta. Igrači zbog kojih su Netsi imali aktivan rezultat su Cameron Johnson koji je postigao 10 poena te Dorian Finney-Smith koji je zabio 8 (obojica po 2 trice).

Seth Curry je postigao prva četiri poena Netsa u drugoj četvrtini, a onda je Johnson nastavio gdje je stao u prvoj s novih 8 poena. James Harden nije izgledao dobro na početku te je vrlo rano imao 4 izgubljene lopte. Netsi su bolju igru naplatili nakon još jedne mini serije od 5:0 kojom su na 3:42 prije kraja prvog poluvremena ostvarili prvu dvoznamenkastu prednost od 45:35. Cam Johnson je zakucavanjem u kontri stigao do 20 poena i novog rekorda karijere u doigravanju, a fantastično je zakucavanje ovaj 27-godišnjak imao u posljednjoj minuti prvog dijela kada je na poster stavio Joela Embiida.

Brooklyn je na poluvremenu vodio s 49:44 na krilima Johnsonovih 22 poena, dok je Mikal Bridges flertovao s ”triple-doubleom” usprkos tome što je pogodio samo jedan šut iz igre. Imao je 9 poena, 6 asistencija i 5 skokova. Za Philadelphiju je Maxey postigao 15 poena, a Embiid je bio na učinku od 8 poena, 15 skokova i 5 asistencija, ali su on i Harden kombinirano imali 8 izgubljenih lopti, 5 više od kompletne momčadi Netsa.

Sixersi nisu puno oklijevali već su goropadno izašli na parket u trećoj četvrtini koju su započeli serijom 20:7 te su poslije trice Tobiasa Harrisa iz kuta poveli s 8 poena razlike – 64:56. Bila je to kruna mini-serije od 9:0 s tri trice koje su postigli Maxey, Harden i Harris. Nakon samo 6 minuta u trećoj četvrtini su Sixersi izjednačili broj pogođenih trica u cijelom prvom poluvremenu (4-4), a znali su itekako naplatiti i 3 napadačka skoka.

Philadelphia je tako po prvi put na ovoj utakmici četvrtinu okončala s vodstvom, a semafor je pokazivao, gotovo pa europski rezultat – 68:63. Nisu Netsi uspjeli do kraja iskoristiti činjenicu da su Embiid i Harden kombinirano šutirali 6/19 nakon tri četvrtine uz 11 izgubljenih lopti.

Jako dugo su Netsi odbijali predaju te su se držali na odstojanju između 5 i 9 poena razlike, ali onda Embiid najprije monstruozno zakucava pa pogađa iz okreta za +11 2:40 minuta prije završetka utakmice kojoj je tu, realno, i bio kraj. Treba svakako istaknuti da je između njegova 4 poena, Maxey ubacio 8 na putu do titule najboljeg strijelca susreta.

Na kraju su Sixersi slavili sa 96:84, a do vodstva od 2-0 u seriji su ih predvodili Tyrese Maxey s 33 poena, Joel Embiid s 20 poena, 19 skokova, 7 asistencija i 3 blokade te Tobias Harris s 20 poena i 12 skokova. Kod poraženih je Cameron Johnson ubacio 28 poena, dok je Mikal Bridges zabio 21 poen uz 7 asistencija i 5 skokova. Treća utakmica serije je na rasporedu u noći s četvrtka na petak od 01:30.

[3] Sacramento Kings – Golden State Warriors [6] 114:106 (2-0)

Nakon spektakularne prve utakmice između ovih ekipa, jednaka očekivanja smo imali i od večerašnje pogotovo sa saznanjem da ova garnitura Warriorsa nikad nije gubila s 2-0 u doigravanju. Kako bi bili maksimalno precizni, u ovaj susret su ušli s 27 uzastopnih playoff serija u kojima nisu gubili s 2-0 što je apsolutni rekord NBA lige.

Branitelji naslova su, usprkos činjenici da su nakon 8 minuta košarke imali 7 izgubljenih lopti, vodili sa 7 poena razlike. Pomoglo im je i to što su Kingsi promašili prvih 10 šuteva za 3 poena. Nismo gledali najljepšu košarku u prvoj četvrtini koju su obilježile izgubljene lopte kojih smo vidjeli čak 18 – po 9 s obje strane, ali je bila jako fizikalna i oba trenera su svakako mogla biti zadovoljna obranom. U takvoj košarci su se bolje snašli Warriorsi koji su vodili s 23:17, a najbolji strijelci su bili Draymond Green s jedne te De’Aaron Fox s druge strane. Obojica su zabila po 7 poena.

Početkom druge četvrtine se zapalio Malik Monk koji je postigao 3 trice u rasponu od 3 minute, a nakon što su mu se s ubačenim tricama pridružili Davion Mitchell i Kevin Huerter, Kingsi su poveli s 5 poena razlike. Poslije koša Domantasa Sabonisa, Sacramento je prvi došao do dvoznamenkastog vodstva od 48:38. Da je NBA liga, liga serija, posvjedočili smo u posljednje tri minute druge dionice tijekom kojih su najprije Warriorsi serijom od 12:2 izjednačili na 52:52, da bi onda Kingsi serijom od 6:0 u posljednjoj minuti ipak došli do prednosti na kraju prvog dijela.

Prvo veće odvajanje u drugom poluvremenu su Kingsi napravili sredinom treće četvrtine serijom od 10:0 kojom su +3 pretvorili u +13, ali je Andrew Wiggins održao Golden State u igri s 15 poena u četvrtini (8 od posljednjih 11 ekipnih) pa je rezultat poslije tri četvrtine bio 83:75 za domaću momčad. Dvije najveće zvijezde svojih momčadi De’Aaron Fox (13 poena) i Stephen Curry (15 poena) nisu igrale na vrhuncu svojih mogućnosti te se od njih mogla očekivati eksplozija u posljednjim minutama, a upravo smo to i dobili naročito od košarkaša domaće ekipe.

Golden State na početku četvrte četvrtine nikako nije mogao spustiti zaostatak na ispod dva posjeda razlike, a nakon 5 minuta košarke je njihov Draymond Green isključen iz utakmice zbog namjernog gaženja nogom po prsima Domantasa Sabonisa koji ga je prethodno povukao za nogu. Bio je to veliki udarac za aspiracije gostiju.

Sjajnu utakmicu je za Golden State igrao Gary Payton III koji je svojim 13. poenom izjednačio na 93:93 šest minuta prije kraja, ali Fox i Harrison Barnes sa po 4 poena prave seriju od 8:2 za novih +6. Odgovor je uslijedio dvjema tricama Klaya Thompsona, no to ništa ne mijenja u glavama košarkaša Sacramenta koji košem Sabonisa nakon skoka u napadu i Foxovom tricom ponovno vode sa 6 poena razlike nešto više od dvije minute prije kraja.

Kingsi su utakmicu prelomili tricom Daviona Mitchella iz lijevog kuta za 112:103 77 sekundi prije kraja i tako su na koncu došli do vodstva od 2-0 u seriji. Do pobjede su ih predvodili De’Aaron Fox s 24 poena, 9 asistencija i 5 skokova, Domantas Sabonis s 24 poena i 9 skokova te Malik Monk s 18 poena. U redovima poraženih je Stephen Curry postigao 28 poena, Andrew Wiggins 22, a Klay Thompson 21 poen. Treća utakmica serije je na rasporedu u noći s četvrtka na petak od 04:00.

Komentari

Povezano