Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Sixersi i Nuggetsi deklasirali suparnike za 3-2 u serijama

Večeras smo u NBA ligi gledali dvije utakmice doigravanja nakon kojih su Philadelphia 76ersi i Denver Nuggetsi uvjerljivim trijumfima stigli na korak od plasmana u konferencijska finala.

[2] Boston Celtics – Philadelphia 76ers [3] 103:115 (2-3)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izuzetno dobru prvu četvrtinu su odigrali košarkaši Philadelphije te su, poslije kratkog vodstva domaćih s početka, zagospodarili utakmicom i stvorili prednost od 7 poena razlike na kraju uvodne dionice. Bilo je 33:26. Sixersi su iskorištavali drop obranu kojoj Celticsi slijepo vjeruju te su šutirali 52% iz igre uključujući i 55% za 3 poena (5/9), uhvatili su 14 skokova (6 više od Bostona), dok nisu izgubili niti jednu loptu. Samo su četiri košarkaša gostujuće momčadi zabijala – Tyrese Maxey 11 poena (3 trice), Joel Embiid 11 (2 trice), Tobias Harris 6 te James Harden 5. Kod Bostona se istaknuo Jaylen Brown s 9 poena, dok Jayson Tatum ponovno nije pogodio niti jedan šut iz igre u prvoj dionici čime je na pragu neslavnog NBA rekorda doigravanja jer je promašio čak 14 uzastopnih šuteva u prvim četvrtinama.

Nastavili su košarkaši Philadelphije s fenomenalnom izvedbom i na početku druge četvrtine pa serijom od 7:0 tijekom uvodne minute i pol dolaze do vodstva od 40:26, a do najveće prednosti u prvom dijelu, one od 15 poena razlike stižu na točno 10 minuta prije kraja kada je semafor pokazivao 42:27. Probudilo je to Celticse koji su počeli iznuđivati mnogo više prekršaja i šutirati slobodna bacanja pa se serijom od 10:0 vraćaju na samo -5. Ni to nije bilo dugog vijeka jer Embiid s 8 pogođenih slobodnih bacanja i Harris s dva koša iz igre kreiraju seriju od 13:4 i Sixersi ponovno vode. Do kraja poluvremena je Jayson Tatum sa 7 poena u posljednjih 100 sekundi ipak omogućio Bostonu jednoznamenkast zaostatak na poluvremenu – 49:58.

Joel Embiid je predvodio sve strijelce s 21 poenom, dok su ga pratili Tobias Harris s 12 poena i 9 skokova, Tyrese Maxey s 11 poena te James Harden s 10 poena na samo 6 šuteva iz igre. Celticsi su imali tri dvoznamenkasta igrača – Jaysona Tatuma koji je ubacio 15 poena na samo 27% šuta iz igre te Jaylena Browna i Marcusa Smarta koji su ubacili po 10 poena. S druge strane je Al Horford promašio svih 6 šuteva što je najveći broj promašaja bez pogotka jednog košarkaša Celticsa u poluvremenu u povijesti doigravanja.

Nastavili su Sixersi po svome te su cijelu treću dionicu proveli u dvoznamenkastom vodstvu, a najveća prednost je iznosila +19 u posljednjoj minuti. Na predah pred posljednju četvrtinu, Sixersi su otišli s uvjerljivih 88:72 i nije se činilo da im Celticsi na bilo koji način mogu odgovoriti. Ističemo da je za domaću momčad 15 od 23 poena u trećoj četvrtini postigao Jayson Tatum.

Sixersi su mirno kontrolirali završnicu te su na koncu slavili sa 115:103. James Harden i Tyrese Maxey su večeras u 53 navrata zavrtili pick and roll, mahom nakon Embiidovih blokova, te su postizali fantastičnih 1.15 poena po posjedu. Moramo istaknuti i senzacionalnu obrambenu predstavu Joela Embiida koji je večeras unio ogroman strah kod košarkaša Celticsa te ih natjerao na poprilično izbjegavanje reketa.

Joel Embiid je odigrao na MVP nivou te je susret okončao s 33 poena, 7 skokova i 4 blokade, a do 30 poena i 7 skokova je došao Tyrese Maxey koji je ubacio čak 6 trica. James Harden je flertovao s ”triple-doubleom” pa je susret zaključio sa 17 poena, 10 asistencija i 8 skokova, dok je Tobias Harris ubacio 16 poena uz 11 skokova.

U redovima poraženih je Jayson Tatum ubacio 36 poena uz 10 skokova, dok je Jaylen Brown zabio 24 poena. Serija se ponovno vraća u Philadelphiju gdje će Sixersi imati priliku završiti posao u noći s četvrtka na petak od 1:30 po našem vremenu.

[1] Denver Nuggets – Phoenix Suns [4] 118:102 (3-2)

Košarkaši Denvera kreću furiozno u susret te nakon samo 8 minuta igre po prvi put dolaze do dvoznamenkastog vodstva od 26:16, a samo minutu kasnije i do +11 (29:18). U tim trenucima su ih predvodili fantastični Michael Porter Jr. s četiri ubačene trice i 14 poena te Aaron Gordon s 8 poena.

Nuggetsi su prvu četvrtinu okončali vodstvom od 35:24, a posebno se istaknula njihova dominacija u napadačkom skoku (6-1) te šutu izvana – 5/10 za 3 poena. Kod Sunsa je još jednom najefikasniji bio Devin Booker s 12 poena.

Tijekom prvih 8 minuta druge četvrtine su Nuggetsi pogodili svega dva šuta od 15 pokušaja iz igre što su Sunsi, iako ni oni nisu briljirali, na krilima Kevina Duranta iskoristili pa su spustili zaostatak na samo -4. Durant je postigao 10 od 18 uvodnih poena Phoenixa u drugoj četvrtini, a upravo njegovim košem poslije ofenzivnog skoka spuštaju na samo jedan posjed razlike po prvi put nakon 4. minute utakmice.

Nakon timeouta Malonea, Nuggetsi ne zabijaju u sljedeća dva napada, dok tricom Devina Bookera, Phoenix izjednačava na 45:45. Nešto kasnije su došli i do kratkotrajnog vodstva poslije trice TJ Warrena, no na poluvremenu ipak vode domaćini s 52:49. Do vodstva su ih predvodili Michael Porter Jr. sa 16 poena te Nikola Jokić s 10 poena, 7 skokova i 6 asistencija, dok je s druge strane Devin Booker ubacio 19 poena, a Kevin Durant 13.

Početak treće četvrtine su obilježile čarke i šuplja obrana Phoenixa pa su nakon svega četiri minute igre, Nuggetsi došli do najveće prednosti na susretu od +16. Nakon nešto tišeg prvog dijela, Jokić je u tom razdoblju treće dionice već postigao 9 poena.

Nuggetsi su brisali pod sa Sunsima u trećoj četvrtini te su vrlo brzo došli i do 20 poena razlike. U posljednju dionicu su ušli s vodstvom od 91:74 nakon što su u trećoj postigli 39 poena na 70% šuta iz igre (14/20) od kojih su samo 2 bila neasistirana.

Posljednja dionica je bila samo formalnost pa su košarkaši Denvera do vodstva od 3-2 u seriji došli pobjedom od 16 poena razlike.

Nikola Jokić je uknjižio svoj četvrti “triple double” u ovogodišnjem doigravanju s 29 poena, 13 skokova i 12 asistencija pa je postao tek drugi košarkaš u povijesti lige koji je u prvih 10 nastupa u nekom doigravanju upisao barem 300 poena, 100 skokova i 75 asistencija, dok je fenomenalan poslije ulaska s klupe bio Bruce Brown postigavši 25 poena. Kod poraženih je Devin Booker postigao 28 poena, a Kevin Durant 26 uz 11 skokova.

Komentari

Povezano