Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Sixersi izborili doigravanje, Bullsi slavili protiv Hawksa

Sinoć su odigrane dvije Play-in utakmice Istočne konferencije. Prvi susret bio je onaj sedmoplasiranih Philadelphia 76ersa koji su ugostili i tijesno slavili protiv osmoplasiranog Miami Heata 105:104.

Prvo poluvrijeme obilježila je čvrsta obrana Miamija koji je ostvario vodstvo od 12 poena razlike i zaustavio Sixerse na svega 39 poena čija je zvijezda Joel Embiid bio na najslabijem učinku sezone nakon prve 24 minute s svega 10 poena (2/8 iz igre). 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Druga polovica dvoboja donijela nam je potpuno drugu utakmicu u kojoj je napad Philadelphie izgledao daleko bolje te su u trećoj dionici na krilima tri trice neočekivanog heroja Nicolasa Batuma u potpunosti otopili vodstvo gostiju.

Nijedan od timova se nije nametnuo kao pobjednik sve do posljednje minute u kojoj je na nerješenom rezultatu Embiid pronašao Kellya Oubrea Jr.-a ispod obruča koji je pogodio koš uz dodatno slobodno bacanje za +3. Odgovor Miamija je trebala biti akcija na Tylera Herroa koji je pucao tricu, no Batum mu je izvrsnom blokadom zaustavio šut i na koncu presudio susret. 

Prošlogodišnji MVP Joel Embiid za Sixerse je postigao 23 poena i 15 skokova. Vrlo moguće i bolji nastup od njega pružio je Batum s 20 poena (17 u drugom poluvremenu) i izvrsnom obranom na igračima Heata.

Tim iz Floride predvodio je Tyler Herro s 25 poena i 9 asistencija, dok je Jimmy Butler (19 poena, 5 ukradenih lopti) cijelo drugo poluvrijeme proveo mučeći se s ozljedom koljena koja bi ga mogla udaljiti s parketa u njihovoj nadolazećoj utakmici. 

Philadelphia je ovom pobjedom osigurala sedmu poziciju Istočne konferencije te će igrati protiv New York Knicksa. Miami prilika za iskupljenje i osmo mjesto čeka u noći s petka na subotu. 

Druga utakmica donijela nam je nešto jednosmjerniji susret u kojem su deveti Chicago Bullsi uvjerljivo slavili protiv desetih Atlanta Hawksa rezultatom 131:116. 

Bila je ovo još jedna predstava u nizu katastrofalne obrane Hawksa koja je već u prvoj četvrtini primila 40 poena i otišla u deficit od 18 razlike. Unatoč tome što su Hawksi došli na svega -3 izvrsni Bullsi u trećoj dionici su pružili snažan odgovor kojim su se ponovno vratili na +18 i presudili pitanje pobjednika. 

Nevjerojatnu partiju za Bullse pružio je Coby White s 42 poena i 9 skokova, dok je Nikola Vučević ostvario double double s 24 poena i 10 skokova. Gubitnički sastav predvodio je Dejounte Murray s 30 poena.

Bullse čeka okršaj protiv Heata koji če odlučiti osmo mjesto na Istoku koje će igrati protiv Boston Celticsa.

Komentari

Povezano