Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Sixersi kanonadom trica poveli protiv Netsa

Večeras su u Wells Fargo Centru NBA doigravanje otvorili Philadelphia 76-ersi i Brooklyn Netsi u utakmici u kojoj su Sixersi slavili sa 121:101.

Uvodnih 6 minuta košarke je proteklo u izjednačenosti tijekom koje su Sixersi promašivali gomilu šuteva, ali su to nadoknađivali skokovima u napadu (6-0) do kojih su dolazili ponajviše zahvaljujući odluci Netsa da preuzimaju sve i udvajaju jednog od tri kandidata za MVP nagradu ove sezone – Joela Embiida. Gosti su u prvoj četvrtini vrlo lagano dolazili do polaganja pa je 16 od njihovih 25 poena u prvih 12 minuta došlo iz reketa, a posebno se istaknula njihova najbolja vedeta – Mikal Bridges s 11 poena. Sixersi su prvu četvrtinu dobili s 30:25 ponajviše zahvaljujući 6 pogođenih trica koje je postiglo 6 različitih košarkaša.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kroz veći dio druge četvrtine smo također gledali poprilično ravnopravan ogled, međutim Sixersi na 3:12 minuta prije kraja poluvremena po prvi put na susretu dolaze do dvoznamenkaste prednosti od 58:48. Spektakularnu završnicu druge četvrtine je imao James Harden koji je u posljednje dvije minute i 20 sekundi postigao 3 trice za Philadelphiju koja na predah odlazi s vodstvom od 67:58.

Harden je, usprkos mnoštvu promašenih polaganja (1/8 za 2 poena), bio najbolji strijelac domaćih sa 17 poena i 6 asistencija, dok su dvoznamenkasti bili i Tobias Harris s 12 te Joel Embiid s 10 poena. Za Netse je sjajno poluvrijeme odigrao Mikal Bridges koji ga je okončao s 24 poena, dok je 10 poena dodao Cam Johnson.

Sixersi su tijekom cijele treće četvrtine održavali prednost između 7 i 12 poena, a na posljednji predah su otišli s točno 12 poena razlike. Semafor je pokazivao rezultat 93:81. Embiid je u trećoj dionici postigao 10 poena, dok su Sixersi zabili 5 trica te su već tada došli do brojke od 18 trica na utakmici.

Tricom Georgesa Nianga na početku četvrte četvrtine, Sixersi su postavili novi rekord franšize u doigravanju s 19 trica, a nakon što je Paul Reed svojim košem doveo domaće u vodstvo od 17 poena razlike, utakmica je odlučena. Domaći su susret završili s ukupno 21 tricom.

Netsi su s tri uzastopne trice u 40-ak sekundi spustili zaostatak na -11 sedam minuta prije kraja, ali više od toga nisu mogli. Joel Embiid je bio najbolji strijelac Sixersa s 26 poena, dok su preko 20 ubacili i James Harden s 23 poena i 13 asistencija te Tobias Harris s 21 poenom. Kod poraženih je Mikal Bridges zabio 30 poena, a Cam Johnson 18.

Druga utakmica se igra na istom parketu, a na rasporedu je u noći s ponedjeljka na utorak u 1:30 po našem vremenu.

Komentari

Povezano