Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Sixersi metlom počistili Netse za plasman u polufinale

Košarkaši Philadelphia 76ersa su sa 96:88 svladali Brooklyn Netse u četvrtoj utakmici prve runde NBA doigravanja te su se s ukupnih 4-0 plasirali u konferencijsko polufinale! Prva je ovo metla Sixersa u seriji na 4 pobjede još od 1985. godine kada su s 4-0 svladali Buckse.

Od jučer je bilo poznato da će Sixersi večeras biti lišeni usluga svog najboljeg košarkaša i jednog od tri kandidata za MVP nagradu – Joela Embiida, ali ni to nije pomoglo Netsima u namjeri da produlje seriju. Domaća momčad je bila bolja u prvom poluvremenu kojeg su okončali vodstvom od 8 poena razlike (48:40) što ne čudi s obzirom da su gosti šutirali svega 34% iz igre.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ipak, to se naglo promijenilo u drugom poluvremenu u kojem su Netsi na početku poveli s 53:42, no onda je uslijedio niz od čak 14 uzastopnih poena gostiju kojim su došli do vodstva od 3 poena razlike, a tu su prednost zadržali sve do kraja te dionice ponajviše zahvaljujući Tyreseu Maxeyu koji je postigao 8 od posljednjih 10 poena svoje ekipe.

U posljednjoj dionici je izronio fantastični De’Anthony Melton koji je zabio čak 15 od 30 poena svoje momčadi na putu do pobjede vrijedne plasmana u drugu fazu natjecanja. Najbolji strijelac u redovima pobjednika je bio Tobias Harris koji je do svojih 25 poena stigao zabijavši pomalo u svakoj dionici, dok je James Harden flertovao s ”triple-doubleom” od 17 poena, 11 asistencija i 8 skokova. Kod poraženih je Spencer Dinwiddie ubacio 20 poena, a Nicolas Claxton 19 poena uz 12 skokova.

U polufinalu konferencije Sixersi čekaju pobjednika dvoboja između Boston Celticsa i Atlanta Hawksa u kojem Celticsi vode s 2-1 u seriji.

Komentari

Povezano