Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Sjajni Božić odveo Zadar do pobjede u Ljubljani

Srijeda, četvrtak, pa nedjelja – to je raspored utakmica košarkaša Zadra ovoga tjedna, a sva tri susreta završila su isto – pobjedom Zadrana. Večeras su trupe trenera Danijela Jusupa do slavlja došli u Ljubljani, gdje su na krilima ponovno sjajnog Luke Božića slavili sa 79:73 protiv Cedevita Olimpije.

Bila je to tvrda i neizvjesna utakmica, bez velikih rezultatskih odvajanja, pa je tako +6 Zadra iz 18. minute (34:28) bila najveća razlika jednog od takmaca u prvom poluvremenu, koje je završilo vodstvom gostiju 35:31.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U tri navrata tijekom treće četvrtine Zadrani su stizali do najvećih sedam poena prednosti, a u posljednju se četvrtinu ušlo s njihovim vodstvom 55:53.

Tada, po tko zna koji puta ove sezone, do izražaja dolazi kratka rotacija i umor zadarskih košarkaša, pa Zmajčeki nakon tri minute igre u nastavku vode sa 62:59. To je, međutim bilo ujedno i njihovo posljednje vodstvo na ovoj utakmici, pošto Zadrani ubrzo okreću rezultat, a točku na i pobjede stavlja Božić tricom za 75:68 na 36 sekundi prije posljednje sirene.

Fenomenalni Bjelovarac susret je završio s 32 poena, osam skokova i čak devet pretrpljenih prekršaja, Lovro Mazalin dodao je 13 poena, a Dario Drežnjak 12. Kod domaćina su se s po 15 poena istaknuli Justin Cobbs i Rok Radovič.

Komentari

Povezano